Alin Dincă: “Există profesori care-ți neagă dreptul la educație pentru că ai părul lung”

Solistul Trooper, târgovișteanul Alin Dincă “Coiotul”,  îi îndeamnă elevii care au părul lung să nu se tundă la presiunile profesorilor. Recent, un elev de la Cluj (foto dreapta) a dezvăluit că 20 de copii de la liceul greco-catolic au fost scoși din clase de directorul unității de învățământ din cauză că au părul prea lung. Dezvăluirea tânărului a stârnit o discuție la nivel național, în care taberele s-au împărțit între “nu contează cât de lung ai părul” și “să vii cu taică-tu, tuns, la școală”.

“Coiotul” spune că a trecut prin aceleași probleme ca și tânărul din Cluj, în perioada liceului, când a fost nevoit să se mute din școală pentru că nu a vrut să se tundă. “Un om se tunde atunci când vrea el, cum vrea el! Asta nu trebuie să-ți spună nici profesorii, nici prietenii, nici bunica! Nu le faceți pe plac. Pentru că așa lucrează de zeci de ani. Caută să îi învețe pe toți arta compromisului…” a scris Alin Dincă pe pagina sa de facebook.

 

Alin Dincă (preluare facebook): Cum sa “uitam” perioada comunista cand ei nu ne lasa? “Ei” sunt niste ticalosi care zi de zi fac abuz de putere. Astazi vreau sa il aduc in fata pe Petrica Daniel Tintelecan. Este director al liceului Greco-Catolic “Inochentie Micu” din Cluj. Personajul a dat astazi afara din clase mai mult de 20 de elevi folosind ca pretext faptul ca au parul indecent de lung.

In 2017, in Romania, inca mai exista trogloditi care judeca elevii in functie de marimea parului sau a barbii.

Am trecut si eu prin mizeria asta in timpul liceului. In perioada 1995-1999 am fost nevoit chiar sa ma mut din liceu in liceu din cauza ca refuzam sa ma tund.

Practic exista profesori care-ti neaga dreptul la educatie pentru ca ai parul lung. In Romania europeana!

Cand dracului scapam de mentalitatile astea de lagar social? Eu am un singur sfat pentru cei care sunt supusi acestei forme de abuz: NU VA TUNDETI! NU VA RADETI BARBILE! INVATATI BINE PENTRU VOI, NU PENTRU EI! Nu mai cedati in fata unor presiuni mizerabile facute de niste comunistoizi melancolici. Nu ii lasati sa va ia mandria si demnitatea. Un om se tunde atunci cand vrea el, cum vrea el! Asta nu trebuie sa-ti spuna nici profesorii, nici prietenii, nici bunica! Nu le faceti pe plac. Pentru ca asa lucreaza de zeci de ani. Cauta sa ii invete pe toti arta compromisului… Azi te tunzi ca nu intri in examen, maine renunti la hainele preferate pentru ca se supara nu stiu cine, poimaine renunti la visele tale pentru ca nu vrei sa rada cei din jur de tine… si tot asa. Mai este un pas pana sa renunti la tot ce reprezini tu. Fiti cum vreti voi sa fiti! Indiferent daca asta implica sa aveti parul creasta sau cea mai conformista coafura din scoala. Nu renuntati la voi, fiti autentici si coerenti cu voi insiva, indiferent ce inseamna asta! Sa nu mai vina tintelecani sa va explice traseul. E deja un cliseu sa spui asta, dar chiar au murit oameni in 1989 ca sa stim ca am scapat de tintelecani…


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “Alin Dincă: “Există profesori care-ți neagă dreptul la educație pentru că ai părul lung”

 • 19 octombrie 2017 at 13:19
  Permalink

  De aceea se duce învățământul de râpă; pentru că există indivizi care nu respectă nicio regulă, impusă sau consimțită de majoritate.
  Cât timp există reguli și regulamente în școli, însușite de majoritatea elevilor și părinților, atunci, toți ceilalți elevi și profesori deopotrivă, trebuie să le respecte, altfel se ajunge la anarhie.
  Educația pornește, mai întâi , de la părinți și se completează la școală.
  În ziua de azi nu se mai face nici carte și nici armată și se văd consecințele. Îți este frică să ieși singur din casă, de teamă să nu fi agresat de “needucațí/neinstruiți”
  Puțină disciplină nu a făcut și nu face rău mimănui.
  În consecință, nu-i mai luați apărarea elevului din Cluj!

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro