Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3664
8-12-2021

O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Respirația greoaie

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la [email protected] .

 

Multe neplăceri din timpul sarcinii sunt motive de îngrijorare pentru femeile însărcinate și persoanele apropiate lor. Respirația greoaie, senzația de „fără aer” se numără printre acestea fiind întâlnite des în cazul gravidelor. Sunt simptome normale, în anumite limite. „Dacă sarcina este în ultimul trimestru, desigur că uterul este mare și apasă pe diafragmă, implicit pe plămâni, astfel că respirația devine greoaie. În cazul acesta este ceva normal, dar chiar și așa trebuie anunțat medicul ginecolog care urmărește sarcina. Dacă sarcina este mai mică, trebuie anunțat imediat medicul ginecolog, să nu fie o patologie asociată”, explică dr. Andrei Tomescu, medic specialist obstetrică-ginecologie cu renume în Dâmbovița.

Ca măsuri, pentru ameliorarea simptomelor, medicul specialist recomandă repaus, o postură corectă și folosirea unei perne la spate.

 

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

 

Citiți și:

O GRAVIDĂ INFORMATĂ, UN COPIL SĂNĂTOS: Pilozitate în exces

O GRAVIDĂ INFORMATĂ, UN COPIL SĂNĂTOS: Trombofilia în sarcină

O GRAVIDĂ INFORMATĂ, UN COPIL SĂNĂTOS: Diabetul gestaţional

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo
soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media