DE DINCOLO DE STATUIA LIBERTĂȚII – Dana NEACȘU – Ce-mi pasă sau de ce îmi pasă?

Distribuie:

Despre ce îmi pasă cel mai mult? Despre planetă… De ce? Pentru că fără ea nu am fi. Gândesc, deci exist, a devenit pământesc, deci exist. Așa că mă lasă rece faptul că o femeie foarte arogantă, Judge Amy, va fi în curând justițiar la Curtea Supremă, nu pentru că e vreo somitate în domeniul legal, ci pentru că a născut 7 copii. Este o „mamă neobosită care are șapte copii”, a declarat senatorul republican Chuck Grassley. „Ea și soțul ei au șapte copii”, a adăugat senatorul republican Lindsey Graham. Dar, în cazul în care cineva nu a auzit, înainte mai adaugă doi. „Ea și soțul ei au șapte copii. Doi adoptați. Nouă pare să fie un număr bun ”, a continuat republicanul Graham, necăsătorit și probabil „clozetat”, judecând după cât de mult admiră copiii și mariajul altora, dar nu și pentru el –  mutatis mutandis aceeași analiză i-o aplic și lui Mitch McConnel, căruia nu-i pasă de nimeni – soția sa e pro-formă, a venit cu slujba. Ah, am uitat că amândoi senatorii sunt previzibili în nemernicia lor fără margini – deci își cunosc stăpânii.

Deci de ce îmi pasă totuși de Amy? Pentru ca e aceeași făcătură ca și cei de mai sus, tăiată din aceeași stofă; ceva de pus în gunoi, dar pentru că e atât de previzibilă și de ambițioasă, a ajuns foarte sus, cel mai sus. Sigur, pare diferită de cei doi pentru că ea se închină.  Aparent, în numele dreptului ei la confort religios, pentru a-și putea defila credința sa superioară muritorilor care se bâlbâie apărând o practică grotescă – cea a avortului -, Amy naște copii. Astfel, ea nu are nicio mustrare de conştiinţă și, grațioasă, vrea ca nimeni în America să nu aibă mustrări de conștiință. Dar nu are încredere în celelalte femei, să fie la fel de puternice ca ea, așa că va reteza altora, indiferent de crez, durere și culoare, şansa amară de a-și limita jugul sclaviei domestice, avortând.

Ce femeie superioară! Ea nici nu a așteptat să i se dea instrucțiuni de folosire. Ea și le-a făcut singură. Doamna Amy, ca-ntre noi, crezi că vreo femeie visează să se impregneze de parcă ar fi un burete înmuiat în apă numai ca să avorteze? Femeile care își doresc să rămână însărcinate, rămân, dar de cele mai multe ori femeile împărtășesc nepăsarea partenerului. Și uneori, dacă ai fi femeie și nu cyborg, ai știi că rezultatul e nefericit, și cineva trebuie să rezolve problema, să ia măsuri, pentru că a depune copii fără limită pe planeta noastră suprapopulata nu este o opțiune pentru majoritatea femeilor. De ce? Pentru că lor le pasă. Nu sunt cyborg și multe se bucură de viață, de muncă, individualitate, familie și prieteni, și mă întorc iarăși, se bucura de viață pentru ele acum, și la gândul că alții o vor face în viitor.

Faptul că această nouă justițiară poate „defila” alături de copiii nemascați la Casa Alba este o palmă pe obrazul fiecărei femei care, fie nu a avut acces la pilule contra concepției, fie a fost abuzată, fie pur și simplu ghinionistă, dar având unele drepturi și libertăți, vrea să aleagă să     nu-și ducă sarcina la termen, așa încât lanțurile ei domestice să nu o înghită. Că această nouă justițiară Amy C. Barrett, protejată de un alt demagog ideolog care nu ar fi trebuit să ajungă la Curtea Supremă, Antonin Scalia, din fericire decedat, își poate folosi privilegiul său alb pentru a decide cum femeile nu pot scăpa de sărăcie și mizerie  sau nu e timpul lor să aibă copii, este la fel de atroce ca privilegiul celorlalte marionete  albe, așa-zise „mascule”, de la Curte, selectate pentru că sunt la fel de ușor de manevrat: prin lipsa dovedită de conştiinţă. Așadar, chiar trebuie să uit de Amy C. Din fericire, Kanye West tocmai a lansat primul său anunț prezidențial; numai că și el face prozeliți, iar defilarea credinței la televizor, de dragul de a te da mare, mă lasă rece. Dar Ye are o scuză: are o boala mintală pe care a făcut-o publică nu demult. Astfel, el nu este jignitor: este delirant. Și este singur, deci nu mă sperie. Dar aceasta este America, cum ar spune Childish Gambino (https://youtu.be/VYOjWnS4cMY) și divertismentul abundă. Uit de planetă și uit de Amy.

Încă două distrageri de la observarea neputinței mele în protejarea sau promovarea unei vieți decente pentru toți – ca idee… Cam arogant, nu? În primul rând, OZN-urile… În noul documentar „Fenomenul” al regizorului James Fox, fostul lider majoritar al Senatului Harry Reid (D-Nev.) este auzit recunoscând că guvernul SUA ascunde detalii cheie despre OZN-uri de ani de zile. „De ce guvernul federal, în toți acești ani,  a acoperit fenomenul, l-a oprit, cred că este foarte, foarte rău pentru țara noastră”, a spus Reid cumva incoerent. Un alt bătrân care a schimbat decenţa pe atenţie? Voi judecați… Filmul examinează istoria OZN-urilor văzute în Statele Unite și în străinătate, inclusiv noi detalii despre întâlnirile de gradul trei confirmate în largul coastei, implicând piloți ai marinei americane. De asemenea, detaliază un raport din 1967 https://www.cbsnews.com/news/ex-air-force-personnel-ufos-deactivated-nukes/  în care un obiect a apărut peste o bază de rachete americane și, în același timp, 10 dintre rachete au devenit inoperant. „Dacă președintele ar fi fost chemat să le lanseze, nu ar fi putut să o facă”, a spus Reid în film, cumva mai coerent https://youtu.be/l7pmDDIvfa0.

În al doilea rând, senzația TikTok din această săptămână… Un muncitor la cartofi, Nathan Apodaca, în vârstă de 37 de ani, din Idaho Falls, a înregistrat un videoclip relaxant în timp ce era pe skateboard și bea suc de Cran-Zmeură. Internetul l-a îmbrățișat și trupa uitată, dar preferată a lui Bill Clinton, Fleetwood Mac a reapărut din uitare. Milioane de spectatori… Pentru că, în adâncul sufletului, toată lumea vrea să aibă atitudinea lui Nathan, fără grijă. Deci, care este povestea? Într-o dimineață, luna trecută, camionul lui Nathan Apodaca (și avea deja aproximativ 320.000 de mile) a refuzat să mai facă  un kilometru în plus. Camionul s-a defectat pe autostradă, la aproximativ 3 mile de depozitul de cartofi în care a lucra Apodaca de aproape două decenii. Din fericire, avea un skateboard în camion, împreună cu o sticlă de suc Cran-Raspberry de la Ocean Spray. „Tocmai stăteam acolo și îmi spun: OK, nu voi sta aici  aștept ca nimeni să nu-mi pună niște cabluri electrice”, a spus Apodaca pentru NPR. „ Nu voi face auto-stopul.” Așa că și-a luat sucul, longboard-ul și s-a îndreptat spre serviciu. Deși pe skateboard, a activat în mod întâmplător contul său TikTok, @ 420doggface208 și a creat un videoclip care a devenit o senzație culturală a resurselor sale și a navetei la muncă. Și așa a catapultat hitul din 1977, „Dreams” de Fleetwood Mac, înapoi în topuri, triplându-se în vânzări. Trupa a raportat, de asemenea, cea mai bună săptămână a sa din streaming. Un om care a pus un zâmbet pe atâtea fețe… Un om fericit, tată a doi copii, care nu avea casă (avea o rulotă). Grotesc pentru America, familia de patru persoane nu avea apă curentă, trăind într-o rulotă. Dar avea un loc de muncă, într-un depozit de cartofi. Dar, așa cum vedeți, fericirea lui Nathan era reală, se bucura de ziua frumoasă, de viață. El nu este noul Isus, așa cum se crede Ye, sau un sfânt umblător ca justițiarul noii inchiziții americane, Amy;  Nathan și-a permis doar 2 copii, dar e plin de viață  și cu respect pentru viața altora.

Vă las cu speranța că măcar ceva lideri ambițioși, narcisiști, megalomani îl privesc pe Nathan și au dorința de a-l imita. https://youtu.be/ABx8-hI5k7k

Până pe săptămâna viitoare, la bună revedere…

DANA  NEACȘU este doctor în filosofie, lector de drept la COLUMBIA LAW SCHOOL, din New York, profesor adjunct la BARNARD COLLEGE – Columbia University, dar și dâmbovițeancă de pe malurile Ialomiței…

 

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro