Conform sindicatului Valahia, COS este singura societate din industria mare a județului care a cerut șomaj tehnic

HORECA răpusă de COVID 19, industria merge înainte! Cu excepţia Combinatului de Oţeluri Speciale Târgovişte (COST) care oricum şi-a întrerupt activitatea încă  din luna decembrie 2019, iar acum şi-a trimis salariaţii în şomajul tehnic de 75% plătit de stat, celelalte societăţi comerciale din domeniul industriei lucrează din plin, ba chiar cu motoarele turate la maxim. În plină pandemie de COVID 19, virus care a pus pe butuci sectorul HORECA (hoteluri, restaurante, catering), dar şi multe alte mici afaceri (frizerii, saloane de înfrumuseţare, cabinete stomatologice, etc), liderul de sindicat, Nicolae Dragodănescu spune că industria târgovişteană. merge foarte bine.

În mare parte industria nu că merge, duduie, nu avem niciun fel de problemă. Adică principalele societăţi comerciale Oţelinox, Erdemir, Cromsteel, Quadra, Upet, care sunt în custodia mea pe linie sindicală toate au lucrat fără încetare în această perioadă şi lucrează în continuare. Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte stă din decembrie… şi în continuare mai stă. Deocamdată, la COST, avem şomaj tehnic, oamenii sunt în 75%. La Transport Public avem o parte din oameni trimişi în şomaj tehnic, în 75%, inclusiv la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgovişte avem în jur de 200 de oameni care beneficiază de plata a 75% din salariu şi stau acasă. În rest, nu sunt probleme de nefuncţionare sau de încetare a activităţii… pe zona de industrie.

Bineînţeles că mulţi patroni, mulţi angajatori, se vor prevala de faptul că le merge greu, dar după părerea mea lucrurile sunt într-o desfăşurare normală, nici cu suişuri şi nici cu coborâşuri. Ba dimpotrivă, poate cu puţine suişuri, pentru că noi constatăm că se face producţie, poate mai mult pe stoc, dar cert este că se lucrează. S-au luat măsuri de protecţie în sensul că nu intră toţi la vestiare, avem dezinfectanţi peste tot, mai poartă măşti, adică s-au găsit soluţii… dacă se doreşte. Cred că firesc şi normal era ori să se oprească o lună toată economia şi toată lumea stătea acasă, ori dacă nu să se găsească soluţii să nu se  oprească deloc”, a declarat preşedintele Sindicatului „Valahia” Târgovişte, Nicolae Dragodănescu.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro