Agenda parlamentară: Claudia Gilia și Carmen Holban (PSD) – mesaje de Ziua Internațională de Luptă împotriva cancerului

Declarație de presă – Claudia Gilia

Astăzi, de Ziua Internațională de Luptă împotriva cancerului trebuie să-i ajutăm pe cei mai vulnerabili să prevină, iar pe cei aflați în suferință – să treacă cu bine peste această cumpănă!

Această maladie este, potrivit statisticilor, a doua cauză a mortalității la nivel mondial. Factorii de risc sunt multipli, de la consumul de tutun, alcool la alimentația nesănătoasă sau la inactivitatea fizică ori anumite infecții cronice.
Ziua internațională de luptă împotriva cancerului este o oportunitate pentru a atrage atenția asupra riscurilor cauzatoare ale acestei maladii, dar și asupra mijloacelor și procedurilor prin care putem preveni această boală a secolului.


Este important pentru cetățeni să cunoască faptul că:
– prevenția în oncologie este foarte importantă. Ministerul Sănătății derulează din 2018 două programe de depistare precoce a cancerului de col uterin și a cancerului de sân;
– pe parcursul a 5 ani, 300.000 de femei vor beneficia gratuit de servicii de screening prin testare mamografică, evaluări ecografice ale leziunilor mamare etc;
– 150.000 de femei ce aparțin categoriilor vulnerabile din punct de vedere socio-economic beneficiază de programul de screening mamar;
– 800.000 de femei cu vârsta cuprinsă între 24-64 de ani beneficiază de servicii de depistare precoce (HPV și Babeș Papanicolau);
– la nivelul țării există o rețea de radioterapie în spitalele publice astfel încât să se poată asigura accesul pacienților la radioterapie;
– prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate se derulează Programul Național de Oncologie prin care se asigură tratamentul medicamentos al bolnavilor cu afecțiuni oncologice, reconstrucție mamară, diagnosticarea și monitorizarea leucemiilor acute la copii și adulți etc.
Este vital să conștientizăm importanța prevenției în depistarea precoce a cancerului.


Pentru mine personal și pentru Organizația de Femei a PSD Dâmbovița, a constituit o prioritate în cadrul activităților noastre campaniile de informare cu privire la analizele și testele pe care le pot face femeile pentru a preveni cancerul de col uterin și cancerul mamar.
#AproapeDeOameni #Sănătate

Deputat Claudia Gilia

 

Declarație de presă – Carmen Holban

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este marcată anual, la 4 februarie. Iniţiativa are drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică şi promovarea celor mai noi şi eficiente metode de a combate această boală. Este o zi dedicată acțiunilor tuturor factorilor de decizie pentru accesul egal al pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva bolii, cu scopul sporirii gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică.

Începând cu anul 2015, Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului este marcată şi în România. Potrivit Legii 274/2015 privind declararea Zilei de luptă împotriva cancerului, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi organizaţiile nonguvernamentale pot acorda, cu acest prilej, sprijin material şi financiar pentru organizarea de evenimente dedicate creşterii nivelului de educaţie sanitară şi a gradului de conştientizare în ceea ce priveşte această maladie.

În calitate de membru al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, voi acționa activ pentru îmbunătățirea cadrului legislativ necesar pacienților care suferă de această boală, pentru ca drepturile lor să fie respectate și să aibă șanse maximale de a învinge afecțiunea!

#IAmAndIWill
#WorldCancerDay

Deputat Carmen Holban


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Un gand despre “Agenda parlamentară: Claudia Gilia și Carmen Holban (PSD) – mesaje de Ziua Internațională de Luptă împotriva cancerului

  • 4 februarie 2019 at 21:38
    Permalink

    Doamnelor deputat, asteptam cu nerabdare ziua in care veti renunta la sustinerea principalei maladii care sufoca Romania, si anume CIUMA ROSIE!!!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro