Agenda parlamentară: Claudia Gilia (PSD) – 43 de  familii vor primi ajutor de urgență din partea Guvernului

Comunicat de presă

 

  • Guvernul a decis: 550 de familii și persoane aflate în nevoie vor beneficia de un ajutor de urgență în valoare de peste 2 milioane de lei.

   Statul social înseamnă un stat care se preocupă de bunăstarea fiecărui cetățean. Este tipul de guvernare care protejează grupurile sociale vulnerabile de sărăcie și excludere socială. Un guvern responsabil oferă fiecărui cetățean șanse egale și își asumă responsabilitatea publică față de cei care nu au resurse pentru a duce o viață mai bună. Este un principiu social și creștin de solidaritate și ajutor în momente de cumpănă pentru semenii noștri.

   Guvernul României întruchipează un Stat al Bunăstării. Dovada este Hotărârea de Guvern aprobată în data de 5 martie 2019, prin care 550 de familii și persoane singure aflate în situații de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, inundații, alunecări de teren, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială vor fi ajutate. Executivul, prin intermediul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, a aprobat în acest scop acordarea de ajutoare de urgență în valoare totală de 2.029.800 lei.

    De asemenea, 432 familii, dar și persoane singure care se confrunta cu situații deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune sociala vor beneficia de un sprijin guvernamental in valoare de 1.427.500 de lei.

    La nivelul județului Dâmboviţa, de acest sprijin guvernamental, vor beneficia 43 de  familii. Valoarea ajutorului este de 67.000 de lei. Sumele de ajutor sunt cuprinse între 500 și 4000 de lei.

   De multe ori, calamitățile naturale sau bolile grave precum cancerul, leucemia, bolile cardiace sau genetice, transplanturile de organe pot afecta nu doar persoana aflată în această situație, ci întreaga familie. Bugetele acestora se diminuează considerabil din cauza costurilor suplimentare pe care trebuie să le suporte pentru asigurarea tratamentelor medicale și a costurilor adiacente. Astfel, în multe cazuri, familiile celor aflați în suferință pot fi în situația de a nu putea asigura cele necesare traiului zilnic. Aceste situații pot genera cazuri în care un număr considerabil de familii se pot afla în situații care accentuează vulnerabilitatea socială și economică a acestora.

   Salut această deschidere permanentă a Guvernului PSD-ALDE de a ajuta familiile aflate în nevoie și încurajez autoritățile locale să efectueze anchete sociale prin care să identifice și să ajute fiecare persoană aflată în astfel de situații grele.

    Statul are obligația să întindă o mână de ajutor celor mai vulnerabile persoane din punct de vedere social, economic sau medical.

 

APROAPE DE OAMENI!

 

Claudia GILIA, Deputat PSD

Președinte OFSD Dâmbovița


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro