Sanitas Dâmbovița, protest la Ministerul Finanțelor din cauza “Ordonanţei lăcomiei”

    Peste 200 de medici şi asistenţi au protestat în faţa Ministerului Finanţelor, printre ei și o delegație a Sanitas Dâmbovița.  Nemulţumirile sunt față de modificările pe care Ordonanţa lăcomiei le-a adus în ceea ce priveşte salariile şi sporurile. Sindicaliştii spun că nu toţi angajaţii din sistemul sanitar au primit majorări salariale, iar plafonarea sporurilor la 30% le va reduce substanţial venitul net.

    Sanitas a decis un calendar mai lung de proteste. Va urma pichetarea Ministerului Sănătății pe 13 martie, pichetarea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, pe 20 martie și un miting pe 4 aprilie.

     “Pe 6 martie 2019, 200 de membri ai Federației SANITAS din România, din județele Alba, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Ilfov, Sibiu, Teleorman, Vrancea au deschis seria protestelor pentru susținerea drepturilor salariale ale angajaților din Sănătate și Asistență socială.

     Delegația SANITAS și-a argumentat revendicările într-un dialog cu echipa ministerială condusă de doamna Daniela Pescaru, secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice. S-au discutat în special subiectele care, în opinia noastră, sunt de competența acestui minister:

1.         Eliminarea din plafonul de 30% a sporului pentru asigurarea continuităţii activităţii în unităţile sanitare şi de asistenţă socială.

2.         Raportarea sporurilor la salariul de bază din 2019 pentru TOȚI salariaţii din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială.

3.         Asigurarea finanţării creşterilor salariale prin transfer de la bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

   Reprezentanții SANITAS au insistat ca Ministerul Finanțelor Publice să dea curs solicitărilor repetate ale conducerii organizației noastre din ultimele luni și să prezinte impactul bugetar estimat, în baza căruia s-a fundamentat O.U.G. 114/2018 – actul normativ care a afectat semnificativ veniturile salariaților din Sănătate și Asistență socială, începând cu 1 ianuarie 2019.

    Federația SANITAS va continua acțiunile de protest conform programului stabilit, până când guvernanții vor înțelege să-și asume efectele negative generate de reglementările în materie salarială din ultimii doi ani și să găsească soluții reparatorii. Protestele se  vor desfășura astfel:

  • 13.03.2019 – Pichetarea Ministerului Sănătăţii;
  • 20.03.2019 – Pichetarea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale;
  • 04.2019 – Miting în Bucureşti.” se arată într-un comunicat al Federației Sanitas.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “Sanitas Dâmbovița, protest la Ministerul Finanțelor din cauza “Ordonanţei lăcomiei”

  • 7 martie 2019 at 8:45
    Permalink

    si sa-i lasam sa conditioneze actul medical?asta nu vor?deja am o sila de ma rupe.vedeti-va de treaba voastra si de lacomia din voi.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro