Năstase la Târgovişte: “Trebuia să avem soluţii când refugiaţii au sosit în Europa”

articol de Alexandru Flavius Leuștean

Adrian Năstase a susținut, miercuri, la Universitatea Valahia Târgoviște, conferința ”Drept internațional sau suveranitate”. În faţa câtorva sute de studenţi la Drept din cadrul universităţii, precum şi a altor participanţi,  acesta a adus în discuţie teme precum reglementările cu privire la refugiaţi,  utilizarea transfrontalieră a dronelor pentru acţiuni militare sau transmiterea de informaţii online ca şi amenintare pentru suveranitatea unei ţări.

„De ce să punem în antiteza dreptul internaţional la acest moment cu suveranitatea? Această dilemă a pornit de la faptul că am privit cu atenţie reglementările cu privire la refugiati. Exista o convenţie de la Geneva din anul 1951 referitoare la refugiati, există la nivelul Uniiunii Europene nenumarate directive şi ar fi trebuit să avem, pe baza acestor reglementari  şi a dreptului international, nişte solutii în momentul în care refugiaţii au sosit în Europa” a declarat Adrian Năstase.  

Făcând referire la soluţiile adopotate de guverne  în trecut, Năstase a precizat:

Soluţia a fost una politică, s-au stabilit cotele, eliminându-se complet reglementarea de drept internaţional, concluzia, in timp de criza, dreptul internaţional işi pierde din importanţă.” 

În finalul conferinţei  a avut loc o reprezentaţie artistică împarţită în 4 acte, oferită de artisti de la “Opera Comică pentru Copii” Bucureşti şi de elevii Liceulului de Artă „Bălaşa Doamna” Târgovişte.

 

nastase targoviste 1 nastase targoviste 2 nastase targoviste 4 nastase targoviste 5


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

: 3 ganduri despre “Năstase la Târgovişte: “Trebuia să avem soluţii când refugiaţii au sosit în Europa”

 • 21 octombrie 2015 at 22:46
  Permalink

  Jigodia asta trebuie sa dispara din viata publica.

  Credeam ca s-a retras la Cornu sa isi linga ranile si sa numere valuta din butoaiele ingropate in vremurile bune.

  Rau am mai ajuns daca ne tin predici puscariasii!

  Reply
 • 21 octombrie 2015 at 21:45
  Permalink

  Rahatul asta crede ca mai e bagat in seama de cineva ?

  Reply
  • 22 octombrie 2015 at 7:38
   Permalink

   Se pare ca mai este domnule Vasile, odata ce i se face atata popularitate, dar Dumnezeu nu doarme, tot va pieri in chinuri groaznice acest vanzator de tara! Damboviteni dar mai ales cei peste 14.000 de fosti angajati ai COS ar trebui sa-l ia cu pietre la bataie, iar lui Pargaru, coautor al crimei de vanzare a combinatului pe nimic sa i se interzica sa mai intre in judet!

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro