Independentul Radu Popa, ales lider de grup la Parlament

Deputatul de Târgoviște, Radu Popa, a fost ales, astăzi, liderul de grup al Partidului Național Democrat. Grupul PND numără 11 deputați. Radu Popa s-a declarat independent în baza ordonanței migrației de la finele anului trecut. Astăzi, deputatul a precizat că prima acțiune a grupului va fi în favoarea legii votului prin corespondență, care riscă să nu mai poată fi aplicată în alegerile din 2016.

“Astăzi, plenul Camerei Deputaților a luat act de alegerea mea în funcția de lider al grupului parlamentar al PND. Sunt primul deputat independent din istoria Parlamentului care devine liderul unui grup parlamentar. Mulțumesc pentru susținerea pe care mi-au acordat-o colegii mei, în exclusivitate foști deputați PPDD‬ alături de care sper să reușim să redevenim o voce în Parlament.

Prima acțiune o vom demara săptămâna viitoare, atunci când sper să reușim intrarea legii votului prin corespondență, în dezbaterea comisiilor și a plenului Camerei, cu toată opoziția agresivă a UDMR. În cazul în care legea nu este adoptată până la 1 decembrie, prevederile acesteia se vor aplica din 2020 conform unei hotărâri a CCR prin care e nevoie de cel puțin un an calendaristic pentru ca un proiect de lege să își producă efecte. În cazul aplicării prevederilor legii, UDMR are șanse mici să mai intre în Parlament” a spus Radu Popa. 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “Independentul Radu Popa, ales lider de grup la Parlament

  • 22 octombrie 2015 at 5:12
    Permalink

    Grupul PNL numără 11 deputați. – SCRIS DE GAZETA
    Grupul PND numără 11 deputați. – SCRIS DE MINE 😉

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro