Micii dâmbovițeni au susținut, aseară, echipa României pe Arena Națională

Meciul de aseară, România-Norvegia, din preliminariile EURO 2020, s-a disputat cu 30.000 de copii pe stadion. Această hotărâre a fost luată după ce UEFA a sancţionat FRF pentru comportamentul suporterilor români la meciul cu Spania.

Printre zecile de mii de copii, au fost prezenți și elevi dâmbovițeni.

Școala Gimnazială Gura Șuții a participat cu cel mai mare grup, acesta fiind alcătuit din 100 de copii. Întrebată de reacția celor mici,Cristina Ilie, unul dintre cele 10 cadrele didactice, care a fost însoțitor pentru copiii de la Școala din Gura Șuții a spus că cei mici au fost cei care au dat startul tuturor intonațiilor și au fost fascinați de întreaga atmosfera de pe stadion „Reacțiile lor au fost impresionante! Au fost încântați de grandioasa Arena Națională, de tot ceea ce ține de organizarea și desfășurarea unui meci de asemenea anvergură. Au susținut echipa națională prin strigăte, versuri și aplauze, toate inițiate de ei. Se vedea pe chipul lor că erau bucuroși și entuziasmați și că strigau la unison “România” din suflet. Micii suporteri au avut pictat pe față tricolorul României, pentru a demonstra că sunt patrioți în adevăratul sens al cuvântului și au intonat alături de ceilalți 30.000 de copii aflați pe stadion imnul național.”

Din județul Dâmbovița, au mai participat și elevi de la Școala Gimnazială Ghinești, Școala Gimnazială Răzvad, Vasile Cârlova, Scoala Gimnazială Vacaresti, Scoala Gimnazială Matei Basarab și  Școala Radu cel Mare Găești.

 

Decizia Federației Române de Fotbal de a aduce copii pe stadion i-a luat în surprindere pe norvegieni, care au spus într-un articol că cei mici au provocat un zgomot asurzitor încă din primele momente. „Sunete asurzitoare, tribale, din partea copiilor la București”.

România a impresionat la ultima acțiune din campania de calificare la Campionatul European din 2020, meciul cu Norvegia, încheiat la egalitate, scor 1-1.

Larisa Ungureanu

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro