Nicolae Posta, temerarul fără vârstă, pentru care muntele înseamnă viață

Dâmbovița are oameni de valoare în toate domeniile, iar acest lucru este demonstrat tot timpul de recunoașterea celorlalți pentru județul nostru, al cărui nume este purtat în toată lumea de către cei care știu ce înseamnă să-ți iubești locurile în care te-ai născut.

Un astfel de om este dâmbovițeanul Nicolae Posta, pentru care muntele este cea mai mare pasiune, iar această pasiune l-a purtat în toată lumea, unde a dus numele județului Dâmbovița cu onoare.

Nicolae Posta, membru fondator şi preşedinte de onoare al Asociaţiei de Turism Chindia, își amintește cu mândrie momentul în care, în urmă cu 32 de ani, se înființa asociația cu o istorie de invidiat în județul nostru și în România.

Cu membrii Asociației Chindia, Nicolae Posta a pornit proiecte îndrăznețe, la care alții nici nu visau să se gândească. Un astfel de proiect a fost Top 7, topul cuceririi celei mai înalte cote de pe fiecare continent. Apoi, în 2007, președintele de onoare al asociației iniția Top 27, topul cuceririi celor mai înalte culmi din fiecare țară membră a UE, care s-a transformat ulterior în Top 28. Au bifat până acum 17 dintre cele 28 de vârfuri,  printre care Olimp (Grecia), Teide (Tenerife), Musala (Bulgaria).

Anul acesta, dâmbovițeanul spune că se va încheia și Top 14 Senectute, topul cuceririi celor 14 vârfuri cu o altitudine peste 2500 metri din România, și în același ton, anul următor va fi lansat Top 61, prin care echipa Chindia va demonstra că vârsta nu poate sta în calea cuceririi celor mai înalte vârfuri.

Așa cum fiecare soldat al lui Napoleon avea în rucsac bastonul de mareșal, noi avem în rucsac steagul României, sigur și steagul UE, eu steagul Târgoviștei, Ileana și Marius steagul Fienilor. Încercăm să ducem cât mai putem simbolurile comunităților pe care le reprezentăm undeva în Europa“- Nicolae Posta, membru fondator şi preşedinte de onoare al Asociaţiei de Turism Chindia (ASOCIAȚIA DE TURISM “CHINDIA” DIN TÂRGOVIȘTE A ÎMPLINIT 29 DE ANI. VEZI MOMENTELE CHEIE ȘI PLANURILE PENTRU ANUL VIITOR!)

Cel mai înalt vârf cucerit de Nicolae Posta până acuma fost vârful Toubkal, din Munții Atlasul Mare, Maroc (4165 m).

Nicolae Posta spune că toate aceste lucruri realizate și trăite de echipa Asociației Chindia se vor reflecta în mai multe cărți, din care oamenii vor înțelege pasiunea lor pentru munte.

De profesie, Nicolae Posta este inginer mecanic, meserie pe care a practicat-o la Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște, Societatea Erdemir, iar din 2010 este specialist pe fonduri europene în regiunea Sud-Muntenia. În același timp, Nicolae Posta este membru fondator și copreședinte al Fundației Renașterea Pietroșiței Ruralia și, în timpul liber, scrie istoricul unor biserici valoroase din județ, dar și a școlii din Pietroșița și a localității sala natale. Spune că nu și-a neglijat nici familia și a reușit să facă tot ce și-a propus până acum mergând după principiul că “Dumnezeu le leagă”.

DSC_0518_800x533DSC_0506_800x533DSC_0505_800x533


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro