MORENI: Covid-ul a pătruns în spital cu liftiera, rudă cu managerul. Acuzații de mușamalizare

Coronavirusul a pătruns și în unitatea medicală de la Moreni, plasată în afara rețelei de spitale care tratează cazuri Covid-19. Pacientul 0 este liftiera unității medicale, cumnata managerului spitalului. Femeia suferă și de o boală gravă pentru care a mers la un spital din capitală. Era asimptomatică, dar a fost testată pe 17 mai de spitalul din capitală în cadrul procedurii obligatorii a unității medicale pentru persoanele cu anumite afecțiuni. Rezultatul testului a venit pe 18 mai, până la acest moment femeia venind la program normal la serviciu.

Cumva, din declarațiile ei și ale altor persoane din unitatea medicală, reiese că doar patru persoane ar fi avut contact cu ea. Ancheta epidemiologică se face pe bază de declarației pe propria răspundere.  S-a spus și că toți au avut echipament de protecție complet, iar riscul de transmitere este aproape 0. Totuși, pentru două dintre cele patru persoane, rezultatul a venit astăzi și este pozitiv. Este vorba de un medic și o asistentă.

În cadrul spitalului se vorbește însă de mușamalizare, în sensul că numărul contacților ar fi mai mare, femeia lucrând efectiv până pe 18 mai, în liftul spitalului, un spațiu închis, de dimensiuni mici. În plus, personalul medical și nemedical a aflat, târziu, din presă despre cazul de infectare cu Covid-19. Mulți sunt îngrijorați și pentru că, în aceste cazuri, personalul medical asimptomatic, din unitățile în care sunt descoperite cazuri de coronavirus, nu este testat. Oficial, autoritățile locale au postat un mesaj pe pagina de facebook a primăriei Moreni abia pe 22 mai, când deja femeia era internată de mai multe zile.

Nu se știe nici dacă ea este pacientul 0 în acest caz, pentru că fiind asimptomatică, în lipsa testului din capitală nimeni nu ar fi știut că poartă virusul.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro