Proiect Erasmus la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto

În perioada 01.09.2019-31.08.2021- Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Târgoviște in calitate de coordonator deruleaza proiectul Erasmus+,“SCIENCE IS COOL !” cu  Numarul 2019-1-RO01-KA229-063363_1, parteneriat strategic în domeniul școlar cu alte trei școli din  țări europene și anume Liceo Scientifico Pasolini Potenza din Italia Primary School in Gorzyce Wielkie din Polonia și Bayrakli Nuri Atik Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi din Turcia.

Scopul proiectului este de a  introduce în practica educativă a școlilor partenere abordări noi privind învățarea integrată a științelor, dobândirea de elevi a abilităților și competențelor de învățare care să faciliteze înțelegerea noțiunilor științifice si sporirea interesului elevilor pentru studiul științelor.

Activitățile din cadrul proiectului vor conduce la îmbunătățirea calității lecțiilor științifice, integrarea TIC, a metodelor nonformale prin cooperare în context European în domeniul educației dar și  îmbunătăţirea unor abilităţi specifice pentru creșterea procentului de absolvire la terminarea studiilor și obţinerea unui loc de muncă performant în economia de piaţă .

Participanții la proiect își vor  dezvolta abilitățile sociale, de comunicare în limbile europene, de cunoaștere reciprocă, cunoașterea de sine prin participarea la programele europene.

Prima mobilitate a avut  loc în România la Târgoviște în perioada 27.10.2019-1.11.2019 cu titlul “ Hai să ne cunoaștem!” fiind pregătire pe termen scurt a personalului didactic.Obiectivul intâlnirii a fost  cunoașterea metodelor de evaluare în Uniunea Europeană. Au participat  câte 3 profesori: managerul de proiect, un specialist în comunicații și un profesor de științe.

Sarcinile fiecărui reprezentant au fost de a prezenta sisteme educaționale și diferite modele de teste pentru evaluarea finală și examenele finale. Profesorii din Italia au prezentat exemple de teste de evaluare la final de liceu, care vor  fi un exemplu de bune practici pentru parteneri.

Testele vor fi utilizate la fiecare școală pentru a îmbunătăți performanțele școlare ale elevilor.

In prima zi a fost vizitată școala, au fost prezentate sarcinile partenerilor și programul  pentru toată săptămâna.

Au  fost prezentate sistemele de învățământ din țările partenere și modele de teste de bacalaureat la fizică, chimie, biologie și matematică.

In următoarele zile fiecare partener a prezentat informații despre școală, sistemul de învățămînt și modele de teste de științe pentru examenele finale.  Conform agendei, în a treia zi a fost prezentată o lecție demonstrativă la chimie și am participat la un workshop la CCD Dâmbovița unde partenerii au primit mai multe informații despre sistemul de învățământ românesc, perfecționarea cadrelor didactice și metode de evaluare la științe.

Am discutat despre instrumentele de evaluare a competențelor, activitatea concentrându-se pe schimbul de bune practici și s-a incheiat cu completarea fișei de evaluare zilnică și  discuții.

În ultima zi am discutat aspectele necesare următoarei întâlniri în cadrul Proiectului Erasmus + ,in martie in Italia.

Din cauza pandemiei, Agentia Nationala a anulat activitatea din Italia, iar de comun accord cu ceilalti parteneri am amanat activitatea de invatare/predare/formare (LTTA).

“Materialul a fost realizat cu sprijinul  financiar al Comisiei Europene,continutul prezentului material reprezinta responsabilitatea exclusiva a autorilor, iar Agentia Nationala si Comisia Europeana nu sunt responsabile de modul in care va fi folosit continutul informatiei.”

Director

Prof.NICOLAESCU Ileana

Coordonator proiect,

Prof. Constantinescu Florica


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro