Doi sportivi târgovișteni, cu dizabilități, vor reprezenta România la Jocurile Mondiale de la Abu Dhabi

Doi sportivi cu dizabilități, din Târgoviște, sprijiniți de alți doi parteneri fără dizabilități, vor reprezenta România la Jocurile Mondiale Special Olympics, în perioada 14 – 21 martie, la Abu Dhabi. Cei patru vor intra în competiția de “bocce”. Bocce este un joc italienesc de abilități și strategie. Principiul de bază este acela de a împinge o minge (boccia) cât mai aproape de mingea țintă (pallina). Bocce ca sport Special Olympics le oferă persoanelor cu nevoi speciale oportunitatea de contact social, de a-și dezvolta abilitățile motorii și de a câștiga încredere în sine.

Echipa românească de bocce este alcătuită din Bianca Ioniță și Daniel Tudorache, alături de partenerii, Raluca Diaconu și Vasilică Cimpoieri, antrenați de voluntarul târgoviștean Toma Radu Gabriel. În total, România va fi reprezentată de 35 de sportivi la 8 discipline.

România contează pe sportivii târgovișteni. Atunci când există voință, când există curaj, hotărâre, atunci când ești perseverent poți realiza absolut orice.” a transmis primarul Cristan Stan. Primăria Târgoviște va sprijini deplsarea sportivilor târgovișteni, la Abu Dhabi, cu  4.000 de euro.

Participarea la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Abu Dhabi reprezintă onoarea supremă de a fi alături de adevărații campioni ai vieții. Pentru mine antrenarea unor sportivi Special Olympics România înseamnă momente unice de suflet pentru suflet, în care văd viitorul copiilor mei” a declarat Toma Radu Gabriel, antrenorul echipei de bocce, voluntar Special Olympics.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro