DÂMBOVIȚA: Vaccinurile antigripale au venit foarte devreme, dar mulți nu vor să se imunizeze

Vaccinul antigripal a venit la timp şi în doze suficiente în cabinetele medicilor de familie din judeţul Dâmboviţa! Acest lucru nu s-a mai întâmplat de foarte mult timp în judeţul Dâmboviţa, ca vaccinul antigripal să sosească exact în luna octombrie, adică în perioada cea mai propice vaccinării, după cum o spune chiar Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Dâmboviţa, dr. Ileana Dumitrescu salută această măsură şi îi sfătuieşte pe dâmboviţeni să se vaccineze cât mai repede. „Eu am primit acum, ultima dată, 130 de doze de vaccin antigripal. Unii dintre colegi au primit mai mult, alţii mai puţin, oricum s-a primit de ordinul zecilor sau sutelor de doze, un procent din cât a cerut fiecare. Pentru mine reprezintă mai mult de o treime, aproape jumătate. Toţi medicii de familie au primit doze multe, cei care au solicitat. Eu mai am circa 30 de doze. Problema este că sunt persoane care până acum se vaccinau şi acum nu mai vor să se imunizeze. Eu am auzit că va fi o iarnă mai grea, care va veni mai devreme, acum nu ştiu dacă se va adeveri acest lucru. Dar, mulţi, văzând că vremea este încă bună, amână vaccinarea. Pe de altă parte vaccinurile, ca niciodată, au venit foarte devreme, în luna octombrie când în mod normal trebuie să se facă vaccinarea. Sfatul nostru este să vină să se vaccineze cât mai repede pentru că 2-3 săptămâni este perioada în care vaccinul îşi face anticorpii. Aceasta este perioada recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, începutul toamnei. Este pentru prima dată când vaccinul antigripal vine în perioada optimă, dar oamenii se pot vaccina şi în decembrie şi în ianuarie”, a precizat dr. Ileana Dumitrescu,  preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Dâmboviţa.

Cei care nu pot intra în posesia vaccinului antigripal gratuit, prin intermediul medicului de familie, sunt sfătuiţi să şi-l procure din farmacii, contra-cost, unde se pare că există o variantă mult mai eficientă, respectiv vaccin antigripal tetravalent. „Ar trebui să ne vaccinăm cu toţii. Se găseşte în farmacii chiar vaccinul tetravalent care are în plus, faţă de cel gratuit, încă o tulpină. Este mai scump puţin, dar este mai bun. E păcat să nu te vaccinezi”, a conchis reprezentanta medicilor de familie din judeţul Dâmboviţa, dr. Ileana Dumitrescu.


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro