Carol al II-lea, reînhumat la Curtea de Argeș. IPS Nifon a fost delegatul Preafericitului Daniel pentru mutarea osemintelor

Rămășițele pământești ale regelui Carol al II au fost  scoase vineri din cripta aflată în curtea Mănăstirii Curtea de Argeş și reînhumate, sâmbătă, 9 martie,  în noua criptă din necropola Catedralei Arhiepiscopale de la Curtea de Argeş. În aceeași criptă se odihnesc Regele Mihai, fiul lui Carol al II-lea şi Regina Ana. Sicriul a fost purtat de militarii Batalionului 33 Vânători de Munte din Curtea de Argeş.

La ceremonia religioasă au luat parte și Arhiepiscopul Târgoviştei, Nifon Mihăiță, delegat al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, la mutarea osemintelor Regelui Carol al II-lea, dar și vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviște, Ionuț Ghibanu.

Mutarea sicriului cu osemintele Regelui Carol al II-lea dintr-o capelă izolată și așezarea acestuia în noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeș reprezintă un moment de recuperare istorică şi de integrare în tradiția monarhică românească. Regele Carol al II-lea a decedat în anul 1953 şi a fost înmormântat lângă Panteonul regilor Portugaliei, din mănăstirea romano-catolică São Vicente de Fora – Lisabona, iar în anul 2003 sicriul cu osemintele Regelui Carol al II-lea a fost adus în România şi aşezat provizoriu într-o capelă izolată din Mănăstirea Curtea de Argeş. (…) Deviza Casei Regale, Nihil sine Deo (Nimic fără Dumnezeu), este o mărturie a valorilor fundamentale şi eterne, pe care le-au apărat şi promovat Domnitorii şi Regii poporului român de-a lungul istoriei. Credința în Dumnezeu şi iubirea de patrie sunt două valori fundamentale ale neamului românesc de-a lungul veacurilor, reprezentând importante repere pentru prezentul și viitorul României.
Ne rugăm lui Dumnezeu să așeze sufletul Regelui Carol al II-lea în pacea şi lumina Împărăţiei Cerurilor!” a transmis  Arhiepiscopul Târgoviştei după ceremonie.

Carol al II-lea al României a fost regele României între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Carol a fost primul născut al regelui Ferdinand I al României și al soției sale, regina Maria, dobândind prin naștere titlul de Principe de Hohenzollern-Sigmaringen (transformat mai târziu de Ferdinand în Principe al României). În 1925 a renunțat la tron, fiul său Mihai moștenind tronul la moartea regelui Ferdinand, în 1927.

Valeriana

PNL AldeGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro