Andreea se trezește, în fiecare dimineață, la 04:30 pentru a deveni campioană!

Am cunoscut-o pe Andreea în 2017, când venea cu tatăl său să-i urmărească evoluția la minifotbalul săptămânal, amical, între colegi de breaslă. Am observat că are o înclinație pentru sport, însă nu mă gândeam că azi voi scrie aceste rânduri. Mai mult de atât, vorbim de un sport la fel de complex, la fel de frumos, înotul!

Mă numesc Olteanu Andreea, am 14 ani și am crescut în Târgovişte. Totul a început acum un an, când părinții au considerat că ar fi bine să învăț să înot, pentru a mă bucura de apă oriunde m-aș duce, piscină, mare etc. Împreună cu frățiorul meu mai mic, care avea 5 ani atunci, am început un curs de inițiere cu instructorii Alexandru și Mihaela. După câteva ședințe le-au spus parinților că eu am inclinații pentru înotul de performanță. Ei nu aveau însă calificarea necesară și ne-au îndrumat către alți antrenori. Tatăl meu a mers la câțiva antrenori dar i s-a spus că este prea tarziu pentru mine…Sunt prea mare și înotul de performanță se face de la vârstă mică. Toți am fost dezamagiți dar, Dumnezeu a făcut ca în acea perioadă să fie la Complexul de Natație, echipa Contratimp, împreună cu antrenorii Anca Pătrășcoiu și Octavian Postolache. Tata a mai facut o încercare iar dânșii au fost de acord să mă testeze. Dupa testare au spus că într-adevar am înclinații dar trebuie muncit enorm…A apărut însă un alt impediment… programul de școală nu se potrivea cu antrenamentele. Singura soluție a fost să merg la Bazinul de la Câmpina, unde echipa Contratimp are antrenamente de la 6 dimineața. Familia mea a acceptat și astfel din februarie ma trezesc în fiecare dimineață, de luni până vineri, la ora 4.30, merg la Câmpina, fac antrenament de la 06:00 la 08:00, apoi mă întorc și merg la școală și la pregătiri! Mai am un antrenament sâmbăta de la 12:00. Pasiunea pentru înot a crescut fulminant, fiind sprijinită încontinuu de echipă și antrenorii mei, care m-au făcut să vreau să fac acest lucru în continuare!

R: Ce medalii ai câștigat până acum?

Andreea: Până acum am câştigat 3 medalii de bronz la Cupa Someş, care a fost și primul meu concurs!

R: Cât de costisitor este să faci asta?

Andreea: Este costisitor din multe privinţe…timp…navetă…echipament…

R: Consideri că înotul este un factor important pentru sănătatea ta, pe lângă angrenajul dintre luptă și dorința de a câștiga cât mai multe trofee?

Andreea: Da, este un factor important pentru sănătate. Înotul este acum pentru mine o dependență, nu ştiu ce aş face dacă nu aş mai practica înot…

R: Ce planuri ai pe viitor cu înotul?

Andeea: Vreau să continui pe acest drum…să mă antrenez, să cresc…În timp vor veni și alte realizări. Obiectivul meu imediat este să reușesc să fac cel puțin un barem la Naționalele de juniori de la Miercurea Ciuc, din noiembrie!

R: Cui dedici performanțele tale?

Andreea: Tot ce am reușit până acum este datorat părinţilor mei și antrenorilor, care mă susţin, au încredere in mine, și mă încurajează! Îi iubesc!!! Hai Contratimp!!!

A consemnat Bogdan Marius Gheorghe 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro