Agrosel a prezentat mai mulți hibrizi de varză, ameliorați în România, legumicultorilor din Lungulețu

 

 

AGROSEL SRL, societate privată cu capital sută la sută românesc care  funcționează pe piața semințelor de legume din România, încă, din 1998, a avut la finalul săptămânii trecute o întâlnire cu legumicultorii din comuna Lungulețu, pentru prezentarea unor hibrizi de varză, superiori calitativ, care îi pot ajuta pe aceștia în obținerea unor produse cu un randament economic mult mai bun.

Lotul experimental se află pe terenul agricultorului Marcel Ene, unde Agrosel a plantat hibrizii de varză: Victoria F1, New York F1, Hollywood F1 și Autumn Prices F1, cărora li s-a adăugat încă un hibrid aflat în faza de testare. Lotul a fost îngrijit cu substanțe și nutrienți produși de o altă companie cu capital românesc – Naturevo. (Novatec Clasic –  fertilizator performant de sol și Calciprill – pentru corecția ph-ului solului).

Agricultorilor prezenți au putut să vadă atât varza în cultură, cât mai ales au putut să stea de vorbă cu reprezentanții companiilor Agrosel și Naturevo. Prezentarea hibrizilor a fost făcută de dr. Ing. Nanu Ștefan, care a explicat avantajele fiecărui hibrid în parte.

Victoria F1 este un soi românesc, o varză rotundă, care se pretează și pentru murare, datorită foilor fine, dar și pentru consum în stare proaspătă. Avantajul acestui hibrid este că pleacă de la început cu căpățână formată și se poate recolta de la  60 de zile, până la 90, 100 de zile. New York F1 este o varză cu destinație mixtă: consum proaspăst și păstrare. Se poate păstra fără investiții suplimentare până la 90 de zile. Nu este o varză pentru murat. Are o perioadă de vegetație cu 10 zile peste Victoria. Poate ajunge la 5 kg bucata. Un alt hibrid Agrosel este Hollywood F1 – o varză rotund  turtită, potrivită pentru consum proapăst și parțial pentru murare. Mai puțin preferat în zona Munteniei, hibridul Autumn Prices F1 este preferat în zona Ardealului și a Moldovei pentru forma turtită care se pretează foarte bine pentru murat. Toții hibrizii sunt rezistenți la fuzarioză.

Detalii despre produsele Agrosel se ot obține pe https://agrosel.ro/ro/


Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:


Gurmand + Raiman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica de confidentialitate (click pe acest link)


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca
Statistici Google Analytics
Statistici Trafic.ro