Lupescu (USR): Cum vor fi protejați profesorii cu boli cronice în perioada 2-12 iunie?

Deputatul USR, Dumitru Lupescu, consideră discriminatorii regulile după care se vor desfășura cursurile în perioada 2- 12 iunie, din punctul de vedere al personalului didactic și nedidactic. Acesta spune că Ordinul de ministru nu are reguli clare pentru protecția profesorilor cu boli cronice sau a celor care au membri ai familiei aflați în categoriile de risc.

DISCRIMINARE: profesorii, personalul nedidactic si auxiliar au dreptul la protecție în timpul reluării cursurilor pentru clasele terminale

În Ordinul comun al Ministerului Educației și Cercetării (nr. 4.220/8.05.2020) și al Ministerului Sănătății (nr. 769/8.05.2020), pentru stabilirea măsurilor de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu SARS CoV 2 în unitățile de învățământ, autoritățile „au omis” să menționeze și situația personalului didactic,didactic auxiliar și nedidactic.

E un mare semn de întrebare pentru profesori si celelalte categorii de personal ce se întâmplă concret, între 2-12 iunie, cu cei care suferă de boli cronice sau care au membri ai familiei încadrați în grupele de risc. Nici măcar un cuvânt despre acest aspect în cuprinsul art.9b din prezentul Ordin de Ministru. Ce e și mai straniu este că sindicatele din Educație nu s-au sesizat încă și nu au luat vreo poziție publică.

Conform art 34 din Constituția României, care prevede ca statul e obligat să ia măsuri pentru respectarea igienei si a sănătății populației, USR susține egalitatea de șanse și garantarea acestor drepturi fundamentele de protecție împotriva efectelor infecției cu noul Coronavirus.” a declarat deputatul Dumitru Lupescu, președinte USR Dâmbovița.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro