Deputatul USR, Dumitru Lupescu, susține “Legea Mirosurilor”. Ce obligații vor avea operatorii economici

Legea mirosurilor este o inițiativă USR care acoperă un vid legislativ din Legea Calității Aerului, fiind menită să rezolve situații în care, deși mirosurile puternice afectează sănătatea oamenilor, analizele chimice arată că poluarea este prevăzută în limitele legale.

Legea Mirosurilor este un instrument mult așteptat de către cetățenii din toată țara, oameni ajunși în situația în care nu pot deschide ferestrele, nu pot ieși în parcuri, nu pot beneficia de dreptul fundamental la aer curat, din cauza poluării olfactive generată de activitatea unor operatori industriali, ferme zootehnice sau gropi de gunoi, amplasate în proximitatea zonelor rezidențiale.” spun inițiatorii.

Trecută de Senat, “Legea Mirosurilor” a fost pusă pe ordinea de zi a Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic a Camerei Deputaților. Ședința va avea loc marți, 26 mai.

Până atunci, este în continuare important să strângem cât mai multe semnături. https://legeamirosurilor.ro/

Dacă și tu cunoști oameni care ar dori să spună NU poluării olfactive, distribuie petiția pentru Legea Mirosurilor pe Facebook sau mail.

Dacă legea va fi adoptată, operatorii economici care generează mirosuri vor fi obligați să ia toate măsurile referitoare la prevenirea şi reducerea disconfortului olfactiv.

Împreună vom cere ca sănătatea noastră să fie o prioritate, nu doar o opțiune.” a anunțat deputatul USR de Dâmbovița, Dumitru Lupescu. Parlamentarul s-a implicat și în problema mirosurilor genetate de fabrica de mațe din Parcul Priboiu.

Dacă legea va fi adoptată, operatorii economici care generează mirosuri vor fi obligați să ia toate măsurile referitoare la prevenirea şi reducerea disconfortului olfactiv, astfel încât să nu afecteze sănătatea populației şi mediul în întregul său. În acest moment, în România nu este reglementată poluarea olfactivă.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro