Cotinescu: E momentul ca PNL să treacă la muncă

În conferința de astăzi, 14 octombrie, susținută de Aurelian Cotinescu împreună cu Dragoș Paraschiv s-a dezbătut subiectul moțiunii de cenzură in condițiile și perspectiva alegerilor prezidențiale.

Președintele PNL Târgoviște a parcurs un scurt istoric în care a reamintit momentul in care PSD a câștigat alegerile cu un program de guvernare foarte bine prezentat si nuanțat, dar, din păcate s-au îndepărtat foarte mult de acel program și nu au reușit să-l aplice. In schimb, au urmat o succesiune de anomalii in politica românească pe plan guvernamental și în plan social.

„Și-au demis propriul guvern, Grindeanu, la doar câteva luni de la investire, au instalat 3 prim-miniștrii si 80 de miniștrii. În 3 ani de zile, au legiferat impotriva propriului popor, dar in favoarea unor colegi de partid, și astfel s-a ajuns ca 20.000 de infractori să fie eliberați din închisorile din România, 900 de criminali, 600 de violatori, 110 pedofili, 2300 tâlhari.

450 dintre aceștia au recidivat in cel mai scurt timp.” A declarat Aurelian Cotinescu.

Pe plan extern a reamintit de epopeea mutării Ambasadei României de la Telaviv la Ierusalim. Acesta susține ca 50 de ani de diplomație românească in Orientul Mijlocii a fost aruncată in aer.

„Știți bine ca statul român avea condiții excelente atât cu statul evreu cât și cu Țările Arabe.

Bineînțeles, Viorica Dăncilă, acum o lună de zile, dorind să-și facă imagine, alerga după Regele Iordaniei sa facă o poză.

Pe plan european, au venit cu două propuneri pentru Comisari Europeni, două propuneri, două respingeri.

Efectul s-a văzut, România s-a făcut de rușine și, în momentul de față nu avem Comisar european.

Decredibilizarea instituțiilor statului, o altă problemă majora, datorată PSD-ului, si știm foarte bine că in ultimii 3 ani de zile această decredibilizare s-a produs prin oameni de proastă calitate puși în funcțiile importante si prin politizare excesivă a tuturor instituțiilor.

A ajuns Viorica Dăncilă, ca in timpul moțiunii de cenzură să-și amenințe proprii parlamentari cu DNA si redeschiderea dosarelor.

Exista si o parte pozitivă, la 30 de ani de la evenimentele din 1989,acest guvern socialist a căzut, iar România este in situația de a avea o nouă perspectiva de a-și reaseza viitorul pe alte baze.

PNL a reușit sa strângă în jurul sau principalele forțe de opoziție, a reușit sa gândească, sa planifice si să negocieze ca această moțiune de cenzură să treacă.

PNL a înțeles votul din 26 mai, a înțeles ca poporul vrea o schimbare si si-a asumat rolul de principal partid de opoziție, de principal partid al României.

Președintele Klaus Iohannis menționa faptul că dorește să instaleze intr-un timp foarte scurt un guvern. Nu este cel mai favorabil moment, dar trebui să reinstauram un guvern in care meritocratia si calitatea să fie primordiale.

Vă urma un audit, o reformare a ministerelor, este nevoie pentru că România are o administrație mult prea stufoasă.”

Președintele PNL Târgoviște spune ca nu vor merge spre un guvern tehnocrat pentru ca au mai avut acea experiență si poporul nu a fost mulțumit cu acea variantă.

Se doresc alegeri anticipate dar, datorita Constituției României, si prevederilor din aceasta, așa cum a menționat si Iohannis, pot fi luate in considerație doar după alegerile prezidențiale.

„Klaus Iohannis susține un guvern de tranziție al PNL. Este momentul să ne asumăm si să înțelegem dorința poporului. Este momentul ca PNL să treacă la muncă” a susținut Aurelian Cotinescu.

 

Larisa Ungureanu

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro