Anca Pătrașcoiu și Octavian Postolache: „Noi nu ne cântărim activitatea în kilogramele de medalii obținute, ci credem că importantă este munca”

Între 15 și 17 martie antrenorii  Anca Pătrașcoiu și Octavian Postolache participă împreună cu elevii lor de la Clubul Contratimp la etapa regională de înot care se desfășoară la Izvorani. Deși elevii Contratimp au mai participat la diferite competiții de nivel înalt, această etapă regională este, pentru unii dintre tinerii înotători, un prim test oficial.

Tot în luna martie, între 20 și 24,  se desfășoară și Campionatul Național în bazin de 50m  pentru tineret și seniori, care se va desfășura la Bacău. La ambele competiții Clubul Contratimp va fi reprezentat de câte 11 participanți.

În funcție de rezultatele obținute la etapele regionale înotătorii vor participa la Campionatul Naţional al Cadeţilor (12-14 ani), ce va avea loc între 11 și 14 iulie la Târgoviște.

În interviul acordat Gazeta Dâmboviței, cei doi sportivi au vorbit și despre Cupa Contratimp – Chindia care s-a desfășurat între 22 și 24 februarie la Complexul Turistic de Natație din Târgoviște, ce a avut loc în colaborare cu Complextul de Natație și Primăria Târgoviște. Competiția s-a desfășurat la nivel înalt, iar Anca Pătrășcoiu a premiat tinerii înotători care au înotat cel mai bine din punct de vedere tehnic. Octavian Postolache a dorit să-l amintească pe Mădălin Gavrilă, premiat la tehnică, cel care acum este sportiv antrenat de dubla campioană olimpică Diana Mocanu, care a fost și ea prezentă la Cupa Contratimp.  La această competiție au participat peste 300 de sportivi, iar rezultatele lor le puteți găsi pe pagina Complexului de Natație.

Rezultate:http://www.complexturisticnatatietargoviste.ro/ro/Cupa-Contratimp-Chindia-Rezultate-1550928089/?fbclid=IwAR1pnDu2FSz-GDAGq7SfvczxZAT_Wq35zbAkEDklxNHIl0_Y-_jt5RHYI9Q

Întrebați despre rezultatele obținute, Anca Pătrașcoiu și Octavian Postolache au răspuns așa cum puțini antrenori o fac. Mai exact „Important, până la urmă este faptul că cei mici fac mișcare, că în doi ani de zile am reușit să închegăm o echipă, că ei vin cu drag la bazin și își doresc să progreseze. Nici măcar rezultatele nu sunt relevante pentru că uneori, noi ( presă și public ) îi uităm pe cei din partea de jos a clasamentului, de cele mai multe ori publicul, părinții văd doar locul I, II și III, dar sub aceste locuri sunt atât de multe ore de muncă, sunt atât de multe sacrificii făcute din partea sportivilor și din partea părinților. În general nu-i promovăm pe cei care nu sunt pe podium și o să fac o remarcă: câți dintre iubitorii înotului știu că Anca Pătrașcoiu are locul cinci la Seoul, la Jocurile Olimpice la 200 m mixt? Mai nimeni, pentru că nu se promovează. Sigur că e bine să ai medalii, medaliile sunt foarte bune, dar noi nu ne cântărim activitatea în kilogramele de medalii obținute, ci credem că importantă este munca din spatele medaliilor care trebuie mereu amintită. Medaliile la vârste mici nu sunt importante, performanta juvenila omoară marea performanță!”.

Cei doi au încheiat spunând că sunt mulțumiți de colaborarea de la Târgoviște și că încet, încet se integrează în peisajul târgoviștean, pentru că au fost ajutați de două firme cu sponsorizări, transport și echipamente: Flego și Ludis Gloria, cărora le transmit mulțumiri.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro