Semnal din Dâmbovița: ,,Sunt lideri de sindicat care s-au transformat în chiaburi, în ciocoi, care au uitat care este menirea lor’’ (Constantin Bucuroiu, președinte ASIAA)

Proverbul românesc ,,câinii latră, ursul merge mai departe’’ se potrivește de minune situației  sociale actuale din țară, în care Guvernul nu reacționează în niciun fel la protestele de stradă, ba dimpotrivă caută soluții pentru anihilarea lor. Sindicatele din sistemul bugetar, din poliție, sănătate, căi ferate și nu numai, sunt în stradă, protestează zilnic, pichetează ministerele de resort și Guvernul, dar nimeni nu-i ia în seamă.

Premierul Florin Cîțu îi ignoră total pe sindicaliști, nu vrea să discute cu ei, ba chiar a început atacul la adresa sindicatelor și în mod special la adresa liderilor de sindicat. Un atac, ceva mai colegial, la adresa liderilor de federații și confederații sindicale de la nivel național, a pornit și președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA), Constantin Bucuroiu care își acuză colegii   că s-au transformat în ,,ciocoi și chiaburi’’, aducând astfel mari prejudicii de imagine sindicatelor și  mișcării sindicale din România.

,,Noi nici nu trebuia să ne așteptăm la un dialog din partea actualei puteri. Actuala putere este la 180 de grade față de politica sindicală. Actuala putere nu suportă liderul de sindicat, pentru că ei spun așa  ,,domne, avem o opoziție, deocamdată, firavă. Cine a mai rămas în opoziție, sindicatele! Haideți, domne să-i facem și pe aceștia la fel de slabi, haideți să-i ducem în derizoriu’’. Cum poți să duci liderul de sindicat în derizoriu? Arătând niște lucruri care nu sunt conforme cu aspirațiile membrului de sindicat. Și ei au scos la iveală că liderii de confederații, liderii de federații se îmbuibă, se îngrașă din fel și fel de venituri colaterale cotizației, pentru că din cotizație trăiești mai puțin.

Și atunci scoțându-le pe masă veniturile care vin din Consilii de Administrație, din Comisii Economice sau alte chestii pe care le fac liderii de sindicat și punându-le în fața membrilor de sindicat, care gândesc în felul următor ,,domne, liderul de sindicat este acolo ca să-mi apere mie drepturile, să se bată până la ultima picătură de sânge pentru mine, dar când vede că picătura de sânge este îngroșată, atunci el începe să gândească exact invers… și să reacționeze invers.

Asta le pică precum o mănușă domnilor politicieni de dreapta, care atunci când aveau nevoie de susținere se pupau, se luau de gât și era așa tot o dragoste cu marele Hossu, cu marele Costin, cu marele Popescu și cu alții, iar acum când nu mai au nevoie de ei și când liderii aceștia trebuie să arate că trebuie să facă ceva și pentru oameni, și că mai trebuie să și protesteze, așa ceva nu mai e bine, de așa ceva nu mai avem nevoie… Și atunci îi scoatem din joc, e ca pe tabla de șah! Este foarte grav, tu Guvern să faci imixtiune în problemele sindicatelor.

Tu, Guvern, poți să fii împotriva unui sindicat și să-l acționezi pe diverse căi, dar să spui că scoți legi împotriva sindicalismului exact pentru a distruge ultima redută care poate să mai apere drepturile oamenilor și să mai facă ceva pentru oamenii aceștia, deja este foarte grav. V-am spus, eliminând partea vătămată a sindicalismului, aceea a faptului că au devenit avari, au devenit și ei un pic de ciocoi, un pic de chiaburi…

Sunt lideri de sindicat care s-au transformat în chiaburi, în ciocoi, lideri de sindicat care au uitat care este menirea lor, lideri de sindicat care au uitat ce trebuie să facă pentru a proteja drepturile și a căuta să lupte pentru aspirațiile pe care cetățeanul le are, de a o duce mai bine. Lucrurile sunt, într-adevăr, foarte foarte grav, iar imixtiunea asta în problemele sindicatului arată că România deja intră pe un alt făgaș, acela al pierderii democrației reale și trecerea la o politică totalitară.

Despre problema cotizației la sindicat, eu vorbesc pe segmentul meu… de industrie de apărare. Nu vreau să mă bag în politica liderilor de sindicat corupți, a liderilor de sindicat îmbuibați, a liderilor de sindicat ciocoi și chiaburi. Eu mă refer strict pe industria de apărare pe care o păstoresc în momentul de față. Vom acționa în conformitate cu dorința salariaților,  a membrilor noștri.

Dacă membrii noștri și-au dat consimțământul scris că sunt de acord cu lucrul acesta, nu vom abuza de libertatea omului de a decide ce face cu venitul lui. În acest caz vom merge până la a da în judecată Guvernul, dacă ne obstrucționează pe partea de cotizații’’, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președintele ASIAA.

 

.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro