În timp ce creşterea ROBOR i-a adus în pragul disperării pe titularii de credite bancare, PSD se leapădă de indicator

Situaţie din ce în ce mai critică pentru dâmboviţenii care s-au încumetat să se împrumute la bancă  pentru a-şi achiziţiona o locuinţă, şi nu numai! Creşterea continuă a ROBOR i-a adus   în pragul disperării  pe toţi titularii de credite bancare, care sunt nevoiţi să plătească rate majorate semnificativ din cauza acestui indice bancar care a luat-o razna rău de tot. În timp ce politicieni noştri  s-au“duelat” în Parlament pe modificarea  Codurilor Penale, iar partidul de guvernământ este preocupat doar de aducerea la îndeplinire a programului de guvernare, adică de majorări de pensii şi salarii fără număr în sistemul bugetar, fără să ţină seama şi de efectele de boomerang ale acestor măsuri asupra economiei reale,  indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobândă variabilă, a continuat să crească miercuri, 4 iulie 2018,  pe piaţa interbancară, ajungând la 3,34% pe an, de la 3,24% cât era luni, 2 iulie 2018.  O valoare mai mare a ROBOR la trei luni a fost înregistrată pe 5 mai 2014, respectiv 3,37% pe an. Conform datelor BNR, la începutul acestui an, ROBOR la trei luni se situa la 2,05%. În perioada similară a anului trecut, 3 iulie 2017, indicatorul era la 0,87% pe an.

“Creşterea ROBOR are şi nu are legătură cu Guvernul României!”

Deputatul PSD de Dâmboviţa, Corneliu Ştefan a recunoscut recent, în cadrul unei conferinţe de presă, că ROBOR ar avea şi nu prea  legătură cu Guvernul României, translatând problema la BNR şi la măsurile din piaţă. Deși, responsabilul principal al măsurilor din piaţă este Guvernul:  “Ok, creşterea ROBOR are şi nu are legătură cu Guvernul României.  Ştim foarte bine, creşterea ROBOR este un indicator stabilit de către Banca Naţională a României (BNR) şi acesta fluctuează în funcţie de măsurile care sunt astăzi în piaţă. Eu am mai spus-o şi cu altă ocazie şi o repet: sunt factori care influenţează negativ creşterea ROBOR, dar nu au legătură cu măsurile care sunt incluse în acest program de guvernare sau cu măsurile luate de Guvernul României. Nu au absolut nicio legătură cu măsurile Guvernului României şi implicit ale Ministerului de Finanţe”, a declarat recent deputatul PSD de Dâmboviţa, ec. Corneliu Ştefan.

Având în vedere evoluţiile macroeconomice din momentul de faţă, dar şi pe cele viitoare, specialiştii în economie estimează că ROBOR îşi va continua trendul crescător în perioada următoare, fiind foarte posibil ca acesta să ajungă la 4%.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro