După o serie de jafuri în sudul județului, mascații au descins la mai multe adrese! Jafurile au avut loc “la pont”

Serie de jafuri în noaptea de sâmbătă spre duminică, în mai multe localități ale județului. Două dintre acestea au avut loc la case de vacanțe, patru la familii care erau plecate la petreceri și unul chiar la o tânără pereche de miri. După modul în care au acționat, e clar că hoții mergeau la pont. Aceștia nu au sustras din locuințe decât bani și bijuterii.

Astăzi, în urma cercetărilor, mascații au descins în comuna Costești Vale, unde au percheziționat șase locuințe.  “În urma descinderilor efectuate în această dimineață, polițiștii au indisponibilizat mai multe obiecte și mijloace de probă. De asemenea, de la domiciliul uneia dintre persoanele bănuite, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 25 de cartușe a căror proveniență nu a putut fi justificată.” se arată într-un comunicat al IPJ. Două persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri, iar în cauză se continuă cercetările pentru probarea întregii activități infracționale și pentru identificarea persoanelor care se sustrag cercetărilor.

 

Pentru siguranța dumneavoastră și a bunurilor din locuință, polițiștii vă recomandă:

Nu păstrați în casă sume de bani sau bunuri de valoare! Acestea trebuie ținute în depozite bancare.

Nu postați pe rețelele de socializare mesaje sau fotografii din care să reiasă că nu sunteți acasă, chiar dacă lipsiți pentru câteva ore.

Nu vă lăudați cu bunurile pe care le dețineți în locuință!

Dacă plecaţi pentru o perioadă scurtă, puteţi aprinde luminile, radio-ul sau televizorul.

În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, comunicaţi acest fapt numai persoanelor în care aveţi mare încredere. Rugaţi-le să vă supravegheze locuinţa sau să acţioneze astfel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră!

Când plecaţi de acasă încercaţi să creaţi aparenţa că se află cineva în locuinţă, prin diverse metode, respectiv instalarea unor dispozitive de aprindere şi stingere automată a luminilor în locuinţă sau colectarea frecventă a corespondenţei, de către un vecin sau o persoană de încredere.

Încuiaţi uşile și poarta chiar şi atunci când sunteţi la domiciliu ! Nu lăsați ferestrele întredeschise!

Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să informaţi străinii că aţi plecat de la domiciliu!

Evitați să permiteți accesul în locuință a unor persoane necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea.

Manifestați maximă atenție dacă persoane străine pătrund în casa dumneavoastră și nu le lăsați nesupravegheate nici măcar pentru câteva secunde.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro