Dâmboviţenii mai precauţi în trafic decât în 2011!

În această săptămână, poliţiştii rutieri şi de ordine publică dâmboviţeni au organizat mai multe acţiuni de prevenire a evenimentelor rutiere şi menţinerea unui climat de ordine si siguranţă publică. În zilele de 27 şi 28 noiembrie, în intervalul orar 09:00-17:00, poliţiştii au folosit toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor aflate în dotare pentru acţiunile ce au vizat reducerea numărului de accidente rutiere.

Acţiunile poliţiei desfăşurate în acest an se pare că au avut un impact mai mare asupra dâmboviţenilor, statisticile în acest sens fiind încurajatoare întrucât numărul evenimentelor nedorite şi al victimelor a scăzut comparativ cu cel de anul trecut.  Astfel, în judeţul Dâmboviţa, în primele 10 luni ale anului 2012 s-au înregistrat 137 de accidente rutiere grave ( cu 23  mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut), soldate cu decesul a 22 de persoane (cu 11 mai puţine decât în 2011), rănirea gravă  a 132 de persoane (cu  17 mai puţine decât anul precedent) şi rănirea uşoară a 30 de persoane (cu 36 mai puţine anul trecut) şi 301 accidente rutiere uşoare (cu 12 mai puţine decât perioada similară a anului trecut), care s-au soldat cu rănirea uşoară a 370 de persoane.

 Principale cauze ale evenimentelor rutiere comise în acest an pe raza judeţului au fost:  nerespectarea regimului legal de viteză; utilizarea neregulamentară a drumului de către pietoni şi neacordarea priorităţii de trecere  vehiculelor şi pietonilor.

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro