TITU – Traian Niculae: “Consilierii locali PDL au votat împotriva reducerii taxelor şi impozitelor locale”

Distribuie:

Şedintă de consiliu aprinsă, ieri, la Titu, pe ordinea de zi aflându-se şi un proiect de reducere a cuantumului taxelor şi impozitelor locale, susţinut de USL. Cei 6 consilieri locali ai PDL, 2 validaţi chiar în şedinţa cu pricina, au votat împotriva proiectului, lucru care a nemulţumit conducerea administrativă a oraşului: “Cei 6 consilieri locali PDL  – Constantin Serban,  Valeriu Vasile (proaspăt validat),  Marin Badea (validat astăzi),   Emil Toma Ion, Simona Băcanu  şi  Constantin  Sterian,  la sugestia preşedintelui Organizaţiei  PDL Titu,  Ilie Dinu,  au votat  împotriva reducerii  impozitelor şi taxelor  pentru persoanele fizice din oraşul Titu. Au avut şedinţă cu preşedintele PDL Titu şi înainte şi după şedinţa de consiliu. Ce să mai spun? Pentru asta cred ei că i-au trimis cetăţenii în consiliu, să voteze împotriva reducerii taxelor.”m a precizat, după şedinţă, Traian Niculae, primarul oraşului Titu.

Cu toate că PDL s-a împotrivit proiectului, acesta a trecut de consiliu prin votul USL şi PPDD. Astfel, din 2013, cetăţenii din Titu vor plăti mai puţin pentru diverse taxe locale. În plus, consiliul a aprobat facilităţi pentru plata impozitului pe teren şi clădiri pentru categoriile sociale defavorizate. Astfel, sunt scutiţi total contribuabilii al căror venit lunar constă doar în indemnizaţia de şomaj sau ajutor social şi a celor al căror venit nu depăşeşte 400 de lei. Cei al căror venit lunar se încadreză între 401 şi 600 de lei beneficiază de o reducere de 80%, iar cu venit între 601 şi cuantumul salariului minim pe ţară, au o reducere de 65%. 

 

Hotărâre consiliu, pag 1

Hotărăre consiliu, pag 2

DREPT LA REPLICĂ:

În urma publicării punctului de vedere al conducerii primăriei Titu, preşedintele organizaţiei Titu, lie Dinu a făcut următoarele precizări: “Facilităţile fiscale sunt cele stabilite prin Codul Fiscal. Pentru reducerea şi scutirea de taxe, consilierii democrat liberali au votat împotrivă, pentru că ele contravin intereselor cetăţenilor. Actuala conducere a primărie a luat decizii în interes propriu. De acum, maşinile de mare tonaj vor traversa gratuit oraşul, pentru ca primarul să-şi transporte marfa pentru afacerile proprii.”

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro