VULCANA BĂI: Înregistrarea gratuită a proprietăţilor, aproape de final

 

Pentru Vulcana Băi, costurile cadastrătii şi înregistrări se ridică la aproximativ 180 000 de euro. Proiectul, însă a prevăzut gratuitate pentru proprietari, care nu au plătit nici un leu la înregistrarea proprietăţii.

Prima persoană care a primit titlul a fost o bătrână de 90 de ani, care nu a avut până acum acte pentru terenurile moştenite de la părinţi. În glumă, edilul Emil Drăghici le-a spus oamenilor că de cadastrare şi înregistrare se vor bucura şi vii şi morții, pentru că cei vii nu-i vor mai ocărî pe cei morţi, că le-au lăsat proprietăţile încurcate.

Proiectul a fost implementat la nivelul comunei de Blom România, care a lucrat din vara lui 2011 şi până acum. Vulana Băi nu a avut terenurile colectivizate, iar actualele titlurile au fost emise pe baza legilor proprietăţii, ceea ce a ]nfreunat procesul. “Au fost estimate aproximativ 7500 de imobile, dar au apărut mai multe când am început să cadastrăm zona de pădure şi de fâneaţă. Mai sunt de întocmit titluri pentru 1500 de imobile care au apărut ulterior şi lucrarea va fi finalizată” a precizat Ionuţ Săvoiu, director general Blom România. Săvoiu este unul dintre susţinătorii priectului naţional de înscriere a tuturor proprietăţilor în Cartea Funciară, gândit de actualul guvern şi a cărui aplicare va începe anul viitor.

“Acest proiect aduce beneficii cetăţenilor care vor putea să tranzacţioneze rapid şi sigur proprietatea, pot obţine credite bancare, folosindu-se astfel cu adevărat de terenul lor ca de o avuţie” a precizat şi directorul OJCPI, Liviu Stoica.

Înmânarea primului titlu de la Vulcana Băi s-a făcut în prezenţa directorului ANCPI, Arthur Rusu şi a conducerii administrative a  judeţului reprezentată de preşedintele CJD Adrian Ţuţuianu şi vicepreşedintele Leonardo Badea.  În judeţul Dâmboviţa, prin proiectul CESAR beneficiază de cadastrare şi întregistrare gratuită şi proprietarii din comuna Corbii Mari, iar anul viitor ar putea fi cuprinse în proiect alte două localităţi: Băleni şi Petreşti.

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro