Pasiune pentru voluntariat: Mândruța Andreescu, “veterana” voluntară la Europe Direct Târgovişte

Într-o lume în care foarte puțini oameni mai fac ceva pentru semenii lor  fără să aștepte ceva în schimb, voluntariatul începe să-și facă loc, încet, dar sigur, în viața multor tineri dâmbovițeni.  În momentul de față, Centrul Europe Direct Târgoviște este, în mod clar, uitându-ne la rezultatele obținute până acum, unul dintre cele mai bune exemple de voluntariat. Din acest motiv, am ales să stăm de vorbă cu cel mai vechi voluntar al centrului, Mândruța Andreescu, o tânără care, în cei patru ani de când a descoperit frumusețea voluntariatului, poate spune de ce ar trebui acesta apreciat și practicat mai mult.
 
        -De cât timp eşti voluntar Europe Direct Târgoviște și de ce ai ales să faci muncă voluntară?
        – În luna februarie a acestui an s-au împlinit patru ani de când sunt voluntar. Am ales să devin voluntar când am aflat că la ED se fac multe activități frumoase, dar și pentru că m-a atras entuziasmul cu care managerul a prezentat aceste activități. Cunoscându-l pe el și voluntarii de atunci, mi-am dorit să fac și eu parte din echipă.
–          Ce satisfacții ai avut, până acum, în calitate de voluntar?
–          Am avut foarte multe satisfacții în calitate de voluntar: am cunoscut foarte mulți oameni, am învățat foarte multe lucruri, am călătorit și am avut parte de experiențe deosebite. Pe scurt, m-am dezvoltat atât pe plan profesional, cât și personal.
 
–           Înțeleg că ești și coordonatorul unei asociații, în prezent, și stii foarte bine să scrii proiecte europene. Ai învățat toate aceste lucruri de când ești voluntar?
–          Într-adevar, acum coordonez o asociaţie (ONG) de tineret. Se numeşte Tineri pentru Europa de Maine şi este o realizare de care sunt foarte mandră. În cadrul ei, împreună cu alţi tineri, scriu şi implementez proiecte pentru tineri. Bineînţeles, am învăţat cum să fac aceste lucruri activând ca voluntar în cadrul centrului.
 
      –     Pentru că ești “veterana” Europe Direct Târgoviște, crezi că și-a atins centrul scopul pentru care a fost înființat?
       -. Cu siguranță, centrul și-a atins scopul, iar asta nu o spun numai eu, ci și sutele de oameni care ne trec pragul în fiecare lună sau ne solicită sprijinul prin telefon ori e-mail.
La fiecare început de an, când facem bilanțul anului precedent, observăm că munca noastră a fost răsplătită prin faptul că oamenii au participat în număr mare la activitățile noastre, le-au considerat utile și și-au exprimat dorința de a participa la evenimentele următoare.
–          Știu că una dintre surorile tale este voluntar Europe Direct Târgoviște. Le recomanzi și altor tineri să se implice în voluntariat? De ce crezi că ar trebui să facă acest lucru?
–          Da, una dintre surorile mele este și ea voluntar ED Târgoviște. Am impulsionat-o să devină voluntar și mă bucur că a ales să facă asta. La fel ca și ei, le recomand tuturor tinerilor să se implice în activități de voluntariat, pentru că vor avea șansa de a se dezvolta din toate punctele de vedere. Nu în ultimul rând, vor avea ocazia de a căpăta experiența profesională conform noii legi a voluntariatului.
mandra3 mandra 2

Citește și Gazeta Dâmboviței – Vlăduț Andreescu, manager Europe Direct Târgoviște: “Deși mulți privesc cu scepticism activitățile de voluntariat, cei care participa la astfel de acțiuni nu se lasă convinși să renunțe”

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “Pasiune pentru voluntariat: Mândruța Andreescu, “veterana” voluntară la Europe Direct Târgovişte

  • 1 mai 2014 at 10:44
    Permalink

    De lăudat faptul că se promovează astfel de inițiative și rezultate ale tinerilor.
    Aceste activități chiar au nevoie să fie mai des prezentate opiniei publice.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro