SJUT: A crescut incidenţa cancerului la femei

Distribuie:

A crescut incidenţa cancerului la femei, iar incidenţa se referă la numărul cazurilor noi! Pe localizări, cea mai scăzută  incidenţă s-a înregistrat  la cancerul de col uterin,  sân şi stomac, iar cea mai crescută incidenţă a fost la cancerul pielii, de prostată, cancerul bronhopulmonar, cancerul colo rectal, cancerul vezical, de pancreas şi de vezică urinară… Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte (SJUT), dr. Elena Firoiu, specialist oncolog, femeile  continuă să prezinte, într-adevăr, un risc major de a dezvolta această boală.

„Ceea ce este de remarcat este faptul că a crescut, nu foarte mult, cu câteva cazuri, dar a crescut,  incidenţa cancerului la femei. Pot să vă spun despre această incidenţă, pe localizări, ce a crescut şi ce a scăzut… A scăzut incidenţa, pe localizări, la cancerul de col uterin, la sân şi la stomac. În schimb a crescut foarte semnificativ incidenţa la celelalte localizări pe care le raportăm noi, respectiv la cancerul pielii, de prostată, cancerul bronhopulmonar, cancerul colo rectal, cancerul vezical, de pancreas şi de vezică urinară.

Este de remarcat faptul că a crescut, la femei, cancerul de piele, de stomac, bronhopulmonar din cauza fumatului în special, a crescut în continuare cancerul la ficat, foarte mult la pancreas din cauza consumului de alcool şi cancerul la nivelul vezicii urinare şi a   scăzut cancerul colo rectal. Spre exemplu, valoarea absolută, ca incidenţă, la cancerul de vezică a fost de 73 de pacienţi, dintre care 17 au fost femei, faţă de 13 câte au fost anul trecut”, a punctat dr. Elena Firoiu, medic specialist oncolog, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJUT) Târgovişte.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro