TÂRGOVIȘTE: Dezolant – Cum arată după 10 ani, un parc în care s-au băgat 10 miliarde de lei vechi (VIDEO)

Distribuie:

Cel mai tânăr parc al municipiului Târgoviște este o junglă dezolantă, la 10 ani de la tăierea panglicii. Parcul Mihai Bravu a fost o ambiție a administrației Boriga, care a obținut de la Fondul de Mediu 1 milion de lei (10 miliarde lei vechi) pentru amenajarea unui loc de promenadă pe malul râului Ialomița. Râu care, fără consolidare de maluri,  a luat în ultimii ani bucăți importante din ceea ce s-a vrut a fi un parc. Se vorbea la un moment dat de un necesar de 300.000 de lei pentru consolidarea malului. La fel cum se vorbea, în strategia de dezvoltare a municipiului de transformarea Ialomiței în canal navigabil pentru ambarcațiuni de traversare. Vise!

Realitatea însă este că 1 milion de lei s-au cheltuit pentru fix nimic. Din parc au rămas bucăți de alee, resturi de bănci și un solitar coș de gunoi. Prima recunoaștere oficială a dispariției parcului a fost în aprilie 2015, la 6 ani de la inaugurare, când prin votul unanim al consilierilor locali s-au casat mijloace fixe (distruse și furate) în valoare de 230.000 de lei, adică aproximativ un sfert din cât a costat investiția.

Consilierii târgovișteni au aprobat atunci scăderea din gestiune a instalației electrice – 145.000 de lei, dar și a celei de udat (parcul fiind pe malul apei!) – în valoare de 73.000. Ambele au fost declarate furate, la fel ca și 10 bănci ( 11.000 de lei), o masă de picnic ( la “numai” 6300 de lei) și un coș de gunoi (620 de lei).

Între timp au dispărut și locul de joacă, alte bănci, coșuri, mese, dar și pavele din alee. Ba chiar și aleea pe alocuri, surpată în Ialomița.

Cu toate că primăria a declarat parcul oficial furat bucată cu bucată, sunt oameni care mai vin să facă mișcare în zonă. Chira și poliția locală mai patrulează prin zonă. Reporterul GazetaDâmboviței.ro a întâlnit chiar astăzi două persoane care vin adesea în ceea ce a mai rămas din parc. Un pensionar ne-a povestit că a curățat cu un prieten aleea cu șpaclul.

Parcul este vecin cu un alt simbol al municipiului – Iazul Morilor. În 2011, administrația locală vorbea de un necesar de 550.000 de euro pentru decolmatarea canalului. În mai multe proiecte legate de turismul local se vorbea despre valorificarea Iazului, inclusiv prin construcția unei mori cu valoare turistică și istorică. Până la moară, Iazul Morilor este în zona Teiș un focar de infecție, unde resturile menajere și apa clocită au creat un adevărat ecosistem.

Cât despre utilitatea cheltuielilor din zonă s-a pronunțat viceprimarul cu atribuții de primar de la vremea casării mijloacelor, Ciprian Prisăcaru. Cităm din procesul verbal al ședinței “Dl. Prisăcaru consideră că la momentul aprobării, consiliul local a considerat oportună această investiție, neputându-se calcula cu exactitate la orice investiție utilitatea acesteia”.

Practic singurul “proiect de utilitate publică” evidentă al zonei este activitatea de la capul podului Mihai Bravu. Așa cum era și acum 10 ani. Asta și poate pentru că este un business privat.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro