Drept la replică: Sindicatul din UVT nemulţumit de declaraţiile rectorului Oros în privinţa salariilor restante

Sindicatul din Invatamantul Superior Didactic,

Didactic Auxiliar si Nedidactic

din Universitatea Valahia Targoviste

DREPT LA REPLICA

 

Referitor la afirmatiile domnului  Rector al Universitatii Valahia Targoviste – Calin Dinu Oros, care incearca sa dea o explicatie pentru refuzul de a a plati drepturile salariale castigate in instanta,  dorim sa facem urmatoarele precizari :

 VEZI: RECTORUL UVT, DESPRE NEMULȚUMIRILE SINDICATELOR: “A EXISTAT O PRESIUNE DIN PARTEA SINDICATULUI SĂ DĂM BANII MAI DEVREME”

  1. Banii alocati de MECS au intrat in conturile Universitatii Valahia in luna august si era normal si de bun simt sa fie dati in luna  august sau cel tarziu septembrie si nu sa fie folositi in alte scopuri .
  1. Afirmatia domnului rector referitoare la verificarea sumelor de catre beneficiari este revoltatoare pentru urmatoarele motive :
  • salariatilor nu le-a fost comunicat cuantumul calculat si nu au cum sa verifice daca calculul este corect efectuat; pot face contestatie numai dupa ce primesc banii !!
  • dorinta domnului rector de a veni fiecare nemultumit personal este de fapt o incercare de intimidare ;
  • au fost nenumarate intimidari la adresa salariatilor care au solicitat instantelor de judecata recuperarea acestor sume si in acest moment, un numar important de cadre didactice nu-si mai pot recupera acesti bani  pentru ca s-a prescris dreptul de actiune pe cale judiciara.
  • SISDDAN Valahia , Federatia Alma Mater si CNS Cartel ALFA vor face demersuri pe langa parlamentarii de Dambovita, sa sustina un proiect de lege prin care sa corecteze aceasta nedreptate si sa dea posibilitatea si celor care au fost opriti abuziv sa-si exercite dreptul pe calea instantei, sa primeasca banii cuveniti .
  1. Referitor la ,, expertul contabil angajat de sindicat sa verifice corectitudinea sumelor “

facem urmatoarele precizari :

–  expertul contabil se ocupa de calculul sumelor in procesul  de executarea silita , initiat de SISDDAN ,, Valahia” , pentru a nu intra in perioada de prescriptie.

– in luna august, domnul rector a refuzat sa permita accesul expertului contabil sub pretextul ca a facut contestatie la executare.

 

  1. Referitor la faptul ca am fost pensionata si nu am fost data afara ilegal, acesta este un neadevar constatat si de instanta de judecata care a dispus reintegrarea mea in munca si plata drepturilor salariale pentru perioada concedierii ilegale. Nici in acest moment nu am primit drepturile salariale , conform sentintelor judecatoresti si este jignitoare afirmatia domnului rector  ca ,, doresc mai multa atentie ”! Nu doresc dacat RESPECTAREA LEGII si a hotararilor judecatoresti  !

Anexam prezentei somatia trimisa de federatia Alma Mater catre Universitatea Valahia .

Ciungu Elena  – Presedinte SISDDAN Valahia

alma mater

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro