DÂMBOVIŢA: Hoţii de lemne nu se lasă! Jandarmii au prins mai multe persoane la Valea Mare şi Saru

Jandarmii aflați în misiune în satul Saru, comuna Valea Mare au depistat în zona împădurită din localitate, două persoane care tăiau arbori folosind un topor și o drujbă.

După verificările efectuate, s-a constatat că bărbații au tăiat ilegal din fondul forestier mai mulți arbori din specia stejar pe care intenţionau să-i transporte cu atelaje hipo, urmând să-i valorifice pe raza localității. Totodată, în urma discuțiilor purtate cu un reprezentant al Ocolului Silvic Valea Mare, a reieșit faptul că aceștia nu dețineau autorizație legală pentru tăierea arborilor ce au fost secționați sub nivelul solului, astfel încât să nu se poată identifica cioata.

Jandarmii au întocmit celor în cauză acte de constatare, aceștia fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunii de “tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național”, actele fiind înaintate organelor abilitate pentru continuarea cercetărilor.

Totodată, jandarmii au depistat în apropierea zonei împădurite de pe DN 72 Târgoviște-Ploiești, trei persoane care transportau cu atelaje hipo material lemnos, fără a deține documente de transport și însoțire. În acest caz, jandarmii împreună cu reprezentanții ocolului silvic au procedat la ridicarea în vederea confiscării a lemnului tăiat și au aplicat trei sancțiuni contravenționale în cuantum de  4000 lei.

ILCaragiale ILCaragiale1 Saru 2 Saru Saru1 Saru3 Saru4

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro