Doctoranzii Universității ”Valahia” din Târgoviște, prezenți în instituții academice de prestigiu din străinătate prin proiectul EURODOC

În cadrul proiectului intitulat „Doctorat European de Calitate” – EURODOC, 15 doctoranzi ai Universității „Valahia” din Târgoviște beneficiază de sprijin financiar, material și logistic pentru perfecționarea aptitudinilor de comunicare și cercetare. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu universitățile „1 Decembrie” din Alba Iulia și „Ștefan cel Mare” din Suceava și are o valoarea totală de 2.820.648,95 lei din care asistența financiară nerambursabilă se ridică la 2.764.235,97 lei.

De la lansarea proiectului la 1 iulie 2015 și până în prezent, cei 55 de doctoranzi din cele trei universități românești au participat la 9 module și conferințe pe teme de cercetare științifică, precum și la conferința cu tematică europeană ”Egalitatea de gen, egalitatea de șanse”. O a doua conferință tematică este prevăzută pentru data de 17 octombrie a.c. și abordează problematica dezvoltării durabile.

Mai mult, proiectul EURODOC a permis doctoranzilor să se deplaseze în universități de prestigiu din țările Uniunii Europene pentru a susține comunicări la conferințe științifice internaționale (în Bulgaria, Grecia, Franța, Italia, Marea Britanie, Portugalia, România) și a participa la mobilități cu durata de o lună (în Grecia, Italia, Germania și Ungaria).

Doctoranzii urmează să realizeze vizite de studiu în Grecia, Irlanda, Spania și Finlanda, iar fiecare are obligația de a publica cel puțin un articol științific într-o revistă aflată în bazele de date internaționale. Pe lângă aceste avantaje, doctoranzii beneficiază și de o bursă individuală lunară de 1800 lei.

Proiectul EURODOC este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013 „Investește în oameni!” și se desfășoară până la data de 31 decembrie 2015.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “Doctoranzii Universității ”Valahia” din Târgoviște, prezenți în instituții academice de prestigiu din străinătate prin proiectul EURODOC

  • 15 octombrie 2015 at 23:35
    Permalink

    Intotdeauna m-au bucurat astfel de stiri ce vorbesc despre oportunitati acordate unor oameni de stiinta. Muncesc pe branci sa ajunga aici, deci au dreptul la tot sprijinul care poate fi acordat!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro