Târgoviște se va umple de rahat, în timp ce firma cumnatului lui Ponta se umple de bani

Firma administrată de cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu, S.C. Grossman Engineering Grup S.R.L este pe cale să de o lovitură bună și la Târgoviște. Herțanu a intrat în atenția procurorilor DNA, fiind acuzat că în calitate de administrator al acestei societăți, împreună cu alte persoane și-ar fi însușit fonduri europene din proiectul de execuție al canalizării orașului Comarnic, Prahova.

S.C. Grossman Engineering Grup S.R.L, câștiga în martie 2012 un contract în valoare de 23.096.146 de lei pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare Târgovişte, câştigat în consorţiu cu SC PROMS CONCEPT GROUP SRL & SC COMPLIS SA. Conform contractului perioada de execuție era de 24 de luni, cu termen de finalizare 19 aprilie 2014, cu o perioadă de notificare a defectelor de 12 luni care putea fi extinsă la 24. Pentru termenul de finalizare, conform detaliilor de pe site-ul POSMediu al Companiei de Apă Târgoviște – Dâmbovița, s-a obținut o extensie de timp de șase luni, până pe 24. 10. 2014. Proiectul nu este gata nici astăzi, decât pe hârtie, în aceleași site amintit.

finalizare lucrari micro 3

Pentru starea din teren, iată o galerie foto sugestivă din micro raioanele 3 și 4 ale municipiului Târgoviște, unde sunt cele mai mari probleme:

racord de canalizare pus mai sus si nu preia blocul

Explicație foto: Racord de canalizare montat prea sus, care nu preia blocul

IMAG0509

canalizare noua legata in canalizarea veche dar mult mai  sus

Explicație foto: Canalizarea nouă, legată la canalizarea veche, dar mult mai sus

canalizare noua - 2 tevi imbinate in pamant

Explicație foto: Țevi îmbinate în pământ, pe post de canalizare la standarde

Teava trebuia sa fie in curte la om sa fie legata la   bransament(functionala) teava care treb la om in curte

Explicație foto: Țevi care trebuiau să fie în curtea proprietarilor, racordate și funcționale

capac neconform (se pun numai in spatiul verde, peste 1000   buc)

Explicație foto: Câteva sute de capace sunt neconforme. Acest tip de capac din material plastic, mai ieftin, este acceptat  doar pentru spațiile verzi.

În perioada imediat următoare ar trebui semnată recepția acestui proiect, deși toată lumea știe că acesta are probleme. La nivelul conducerii Companiei de Apă se pare că nimeni nu dorește, însă, să-și asume riscul pușcăriei, pentru semnarea de bun a unei lucrări care are slabe șanse să funcționeze în parametrii indicați de proiect. Riscul major este ca cetățenii să se trezească cu rahatul în case sau pe stradă. Dacă recepția va fi semnată, firma va fi exonerată de problemele pe care le va crea acest proiect. Compania de Apă va avea însă un cumul de probleme, pe lângă cele legale pe care le riscă cei care vor închide ochii la aceste probleme. Societatea va fi nevoită să repare, dar riscă și o corecție financiară datorată contractului de execuție. Remedierea problemelor se ridică la aproximativ 4 milioane de lei, bani de care Compania nu poate face rost fără majorarea prețului la apă și canal.  În cazul în care recepția nu va fi semnată, firma poate fi obligată să repare situațiile, pe banii ei. timpul însă este în defavoarea târgoviștenilor, aflându-ne deja în buza iernii.

Cu presiunea audierii din ADI Apă, de pe 20 octombrie, unde li se pregătește schimbarea, vom vedea ce vor alege directorii Companiei de Apă: banii sau onoarea.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 3 ganduri despre “Târgoviște se va umple de rahat, în timp ce firma cumnatului lui Ponta se umple de bani

 • 15 octombrie 2015 at 23:16
  Permalink

  Cam tarziu ati aflat ! Daca erati mai atenti ati fi aflat cum directorii CATD , sefii de servicii si birouri mergeau (cel putin de doua ori pe luna )de luau ,,lumina de la Inalta Poarta”‘..si injuraturi bineinteles si ,,mangaieri pe crestet „‘ : ,,gasca de nemernici ,nesimtitilor :va dau afara pe toti 600 : n-am nevoie de voturile voastre , eu v-am
  pus eu va dau jos „‘ si multe altele pe care hartia nu le suporta ….

  Daca erati mai atenti ati fi aflat cine conduce de fapt investitiile din fonduri europene ale CATD si CATD …

  Reply
 • 15 octombrie 2015 at 23:01
  Permalink

  Presa a închis termica ? :))

  Reply
 • 15 octombrie 2015 at 11:43
  Permalink

  Domnilor „” DISTINSI ” ZIARISTI, DAR DESPRE FALIMENTUL DECLARAT AL SOCIETATII SC TERMICA , DE CE NU SCRIETI NIMIC ??? …..STITI CATI OAMENI AU RAMAS SOMERI SI CATI OAMENI NU AU AVUT POSIBILITATEA SA ISI MONEZE CENTRALE TERMICE SI SUNT LA ORA ACTUALA , IN FRIG ????….. DATORITA CUI, A FOST PUSA PE BUTUCI , ACEASTA SOCIETATE DE TERMOFICARE ???
  DACA ERATI ADEVARATI ZIARISTI, ATI FI FACUT APEL CATRE TOATE AUTORITATILE , SA SALVEZE SC TERMICA …..!! DE CE NU VA PUNETI IN SITUATIA OAMENILOR CARE AU TRECUT PRIN CE AU TRECUT , DUPA INCHIDEREA SOCIETATII DE TERMOFICARE ??
  ATI TERMINAT CU SC TERMICA SI ACUM VRETI SA INCHIDETI SI SC CATD ……????
  DOMNILOR ZIARISTI SUNTETI „” OAMENI „” ??? ……

  Reply

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro