Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

Cunoaște-i pe elevii de 10 ai Dâmboviței și află secretul reușitei lor!

Șase absolvenți dâmbovițeni de gimnaziu au reușit anul acesta performanța de a obține media 10 la Evaluarea Națională.

 

Gazeta Dâmboviței vi-i prezintă pe elevii merituoși:

Andra Georgiana Toader –ȘCOALA GIMNAZIALĂ “Prof.Ilie Popescu “-STRUCTURĂ ȘCOALA GIMNAZIALĂ “Teiul Doamnei” TEIȘ

Andra spune că a muncit mult pentru media pe care a obținut-o la Evaluarea Națională și examenul nu i s-a părut greu.

Rezultatul de la Evaluarea Națională reflectă ambiție, perseverență și dedicare. Consider că, dacă acestea sunt depuse la timp, aduc rezultate mai târziu.

Examenul nu mi s-a părut greu,deoarece nu am tratat cu superficialitate orele de curs, iar subiectele au fost accesibile și cred că nu au avut un grad ridicat de dificultate, mulți elevi obținând rezultate destul de bune”.

Eleva este mândră de realizarea sa, pentru care este recunoscătoare profesorilor și familiei.

        „Sunt bucuroasă de nota obținută, care reprezintă rodul efortului depus în cei opt ani de școală atât de mine, cât și de cadrele didactice care mi-au consolidat cunoștințele și mi-au oferit încredere. Un aport esențial l-a avut și familia care m-a susținut. Tuturor vreau să le mulțumesc pentru ajutorul acordat”.

 toader andra

Maria Adelina Budulan –ȘCOALA Coresi

Maria spune că examenul nu a fost unul dificil, din punctul ei de vedere, însă asta și pentru că s-a pregătit serios.

Întrucât pot spune că am învățat constant fiecare temă abordată atât în cadrul orelor de limba română, cât și în cadrul orelor de matematică, iar nivelul subiectelor a fost unul mediu, examenul nu mi s-a părut dificil. Desigur, aprecierea poate comporta un anume grad de subiectivism atunci când aceasta provine de la un elev care a obținut nota maximă. În opinia mea, pentru o concluzie corectă, întrebarea ar trebui adresată mai multor elevi, indiferent de rezultatele obținute.

Nu mă pregăteam în fiecare zi pentru evaluare și nu aveam un program fix, însă pregătirea pentru școală în general îmi lua între 3-4 ore în timpul săptămânii și 4-6 ore în sfârșitul de săptămână.

Ambele discipline mi s-au părut la fel de grele atunci când mă pregăteam pentru examen, pentru că lucram atât exerciții simple, cât și exerciții complicate. Ulterior susținerii examenelor, subiectele mi s-au părut a fi de o complexitate medie pentru ambele discipline.

Tânăra va merge la un liceu din Capitală, pentru că părinții ei lucrează acolo și se vor și muta, odată cu finalizarea școlii gimnaziale de către elevă.

Pentru că părinții mei lucrează în București, ne vom muta acolo, iar eu voi merge la liceul „George Coșbuc”. În cadrul acestui liceu, vreau să urmez profilul uman bilingv în cadrul căruia consider că m-aș descurca”.

 budulan

Pantazi Delia Elena- LICEUL DE ARTE ”BĂLAȘA DOAMNA” TÂRGOVIȘTE

Pentru Delia, Evaluarea Națională a fost o provocare de a-și testa cunoștințele.

Consider că acest examen a fost un prilej de a-mi testa cunoștințele. 

Având în vedere că mi-am știut de la început prioritățile, mi-a fost simplu să ajung la această reușită. Micile obstacole de care m-am lovit pe parcurs au fost depășite cu ajutorul persoanelor apropiate, dar mai ales cu ajutorul profesorilor care m-au susținut și au avut încredere în mine.

Eleva vrea să studieze mai departe la C.N.Ienăchiță Văcărescu Târgoviște.

Am ales să studiez la Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu, deoarece reprezintă următorul pas spre visul meu, o carieră în domeniul medical”.

 pantazi

Andreea Mindiclică-ȘCOALA GIMNAZIALĂ I.A.BRĂTESCU VOINEȘTI TÂRGOVIȘTE

Andreea crede că examenul nu a fost unul greu, pentru care ea nu a avut nevoie de pregătire suplimentară.

Am învățat când a trebuit și nu a fost o pregătire suplimentară. E ca și cum ai da un test mai greu. La română, însă, nu mă așteptam chiar la 10, pentru că este loc de interpretare și era posibil să scadă puțin nota.

Nu pot spune că sunt o tocilară, pentru că nu am stat cu nasul în cărți. Media 10 este, însă, o realizare, un rezultat al muncii pe care am depus-o în decursul anului școlar”.

Mai departe, Andreea vrea să studieze la C.N.Ienăchiță Văcărescu.

Vreau să merg mai departe la C.N.Ienăchiță Văcărescu, la o clasă cu profil bilingv, iar apoi vreau să încerc la SRI, pentru că mi se pare interesant și îmi plac provocările, lucrurile mai complicate

mindilica

Florina Georgiana Țâncu-Școala Mihai Viteazul Târgoviște

Pentru Florina examenul a fost unul ușor, însă nu se aștepta la media 10, mai ales la română, unde spune că răspunsurile pot fi interpretate și se poate scădea din notă foarte ușor.  Media de 10 a fost, însă, o surpriză plăcută, care i-a demonstrat tinerei că își poate depăși limitele.
Tânăra nu se consideră o tocilară, însă spune că s-a pregătit constant și a participat la concursuri școlare, care au ajutat-o și la examenul final.

„Nu cred că poți să iei 10 dacă înveți mecanic”.

Mai departe, Florina vrea să studieze la Colegiul C.N.C.Cantacuzino Târgoviște, pentru că și-ar dori o carieră în învățământ, iar apoi la Facultatea de Litere.

DSC03034_600x800

Sorin Gabriel Mateescu-Școala Vasile Cârlova

Sorin Mateescu a obținut media 10 nu numai la Evaluarea Națională, ci și pe parcursul celor patru ani de gimnaziu, în care a avut o singură medie de 9. De asemenea, a participat la mai multe olimpiade și concursuri școlare, unde a câștigat premii, dar și experiență, care l-a ajutat și la Evaluarea Națională.
Tânărul le este foarte recunoscător părinților care l-au sprijinit, dar și profesorilor care au organizat ore suplimentare de pregătire pentru examen și și-au dat tot interesul pentru elevi.
Sorin spune că examenul a fost ușor și singurele emoții la acest examen au fost la proba de Limba și Literatura română, din cauza scrisului său, pentru care i s-ar fi putut scădea puncte la redactarea lucrării.
Nici Sorin nu se consideră un tocilar, pentru că a învățat în mod constant pe tot parcursul școlii și a avut timp și de alte activități de relaxare.

carlova (2) carlova (3) carlova (4) carlova (5) carlova (1)

„Succesul înseamnă muncă, perseverență, noroc și starea noastră în ziua respectivă. Am avut timp și pentru alte lucruri decât învățatul, pentru că am știut să-mi organizez timpul, astfel încât să acopăr și învățatul, școala, cât și activitățile de recreere.”

Mai departe, tânărul vrea să studieze la Colegiul Național Constantin Carabella, profil matematică-informatică, iar apoi să se specializeze în programare și poate să urmeze Politehnica.
Diriginta și mama lui Sorin au avut numai cuvinte de laudă pentru tânăr.

„Îi mulțumesc colectivului de profesori ai școlii. Aici am avut și fata în ciclul gimnazial și domnii profesori chiar au fost atașați de toți copiii. ..Sorin nu este foarte entuziasmat de media obținută, pentru că își cunoaște posibilitățile. Este, însă, un plus de valoare și îl va ajuta această medie.”- Mateescu Maria Luiza, mama lui Sorin

„Sorin este un copil inteligent, cu multă putere de muncă, care are simțul realității și știe ce înseamnă să muncești. Este curajos și pătrunde în toate domeniile, curios, în același timp, să afle lucruri noi și munca pe care a depus-o în acești ani a avut consecință media maximă”- Maria Hripaș , profesor de franceză-germană, diriginta lui Sorin

Distribuie:

3 thoughts on “Cunoaște-i pe elevii de 10 ai Dâmboviței și află secretul reușitei lor!

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media