TABLETA DE MIERCURI: Pompiliu Alexandru -Bilanț de pandemie (episodul 3)

 

    A trecut extrem de multă vreme de când trăim absurdul unui Sisif. Am adunat atât de multe variante și întâmplări încât simt nevoia să le inventariez. Iată-le!

    Domnul Arafat spune că până astăzi, în ciuda tuturor restricțiilor, 5% din populație a avut deja Covid-19, iar mulți dintre ei nici nu au știut că au avut și așa i-au infectat și pe alții. Aceștia au confundat Covid-19 cu o simplă răceală. „Înseamnă că aproximativ 5% din populația României a fost deja expusă și infectată, dar mulți nici nu au știut de acest lucru, au crezut că e răceală simplă sau a apărut febra pe durată scurtă și au crezut că nu e o problemă, dar ei au fost probabil infectați și au infectat și pe alții dacă nu au respectat regulile de prevenire.” Să analizăm cele spuse:

  1. Covid-19 poate fi pentru unii fatal. Și infarctul este fatal. Și gripa sezonieră este fatală pentru unii. Procentele sunt apropiate pe grupe de vârstă. Mortalitatea generată de Covid-19 este următoarea: 0,003% pentru segmentul de vârstă 0-19 ani; 0,02% pentru 20-49; 0,5% pentru 50-69; 5,4% pentru 70 +. Pentru gripa sezonieră, lucrurile stau astfel: 0,005% pentru 0-19 ani; 0,021% pentru 19-49; 0,061% pentru 50-69 și 0,8% pentru 70+. Așadar, ceva cu adevărat schimbat avem în cazul Covid-ului la categoria de 70+. În rest ne situăm mult sub limitele unei îngrijorări majore. Infarctul, cancerul, diabetul, fumatul, alcoolul par a fi încă în topul celor care marchează mortalitatea crescută pe planetă. 
  2. Unii au avut boala și nu au știut. Adică trebuie să fii un expert în jungla simptomelor acestui virus care este parcă creat de politicieni. De ce? Pentru că este fie cu simptome cumplite, fie cu simptome banale. Adică, în momentul în care avem nevoie să punem biciul pe oameni, ne folosim de cazurile groaznice și se arată cu degetul nevolnicia și indolența celorlalți, care se opun cu vehemență și „nu cred în Covid”. Iar dacă te duci la spital, ești trimis acasă. Să vii când ești mai grav! Dacă mai vii! Iar dacă ești grav deja, așa cum am o cunoștință chiar din sfera medicală, atunci colegii (unii, dar cică ar fi din ce în ce mai mulți) de breaslă îl tratează cumplit. I se aruncau medicamentele de la ușă. „Dar suntem colegi, nu ați putea să vă comportați mai uman?!” ar fi întrebat persoana despre care vorbesc. „Ce, nu am chef să mă îmbolnăvesc! Vrei pastilele, bine, nu vrei, iar bine! Treaba ta.” „Da, numai că ați uitat să îmi aduceți antibioticul la ora x!” „Eh!” Iar asta se întâmplă chiar cu personalul medical. A fi bolnav de așa ceva a devenit o condamnare socială deja. Un alt caz: omul s-a îmbolnăvit, a stat acasă, iar când s-a întors, vindecat, i s-a spus că a fost dat afară de la locul de muncă. Își caută alt loc de muncă. Este refuzat pentru că… a avut covid. „Dar nu mai am, m-am vindecat!” „Evităm totuși, căci puteți fi purtător!”
  3. Dacă infectezi pe cineva – intenționat – adică nepurtând mască etc., poți avea dosar penal! Dacă infectezi pe cineva neintenționat, adică în ciuda purtării măștii, dezinfectării etc., atunci… nu ai respectat îndeajuns normele! Deci ești condamnabil! Mai știți că exista în codul rutier un paragraf cumplit pe timpuri? Suna cam așa: „Adaptați viteza la limita evitării oricărui pericol!” Adică, dacă ai făcut un accident la 100 de km/oră sau la 20 km/oră este același lucru, nu ai adaptat viteza. De fapt, orice ai face, dacă ochii polițistului pică pe tine, ajunge la această „neadaptare a vitezei” și ești culpabil! Ai dat boala cuiva? Înseamnă că nu ai avut suficientă grijă de aproapele tău! Ești amendabil! 

Mai departe ajungem la nivel politic. Când aveam 400 de cazuri în toată țara, iar Mass-Media  ni le prezenta parcă cu părere de rău că sunt doar atâtea, căci simțeau și ele că nu se prea justifică închiderea unei țări, acum avem 4000 de cazuri de pozitivi pe zi. Și rămânem semi-deschiși! Cine să ne mai înțeleagă? Apoi, tot în Mass-Media avem prezentați tot felul de medici care prezintă tot felul de analize. Analize care nu par a fi deloc din partea unor profesioniști sau oameni de știință. Vine unul și spune că a fi pozitiv nu înseamnă a fi bolnav. Deci 4000 de cazuri de pozitivi nu înseamnă 4000 de cazuri de bolnavi. Nimeni nu îl ia în seamă, nimeni nu adaptează sistemul alarmist după spusele acestuia. 

Întreaga națiune își pune nădejdea într-o cârpă ce ne acoperă nasul și gura! Dacă pui asta și îți mai dai și cu cârmâz pe mâini – ca să te simți lipicios – înseamnă că ți-ai făcut datoria minimă de cetățean. Ești model! Deci tratamentul cel mai bun este cârpa albastră de la gură! În rest, paracetamol și vitamina C! Unii vin și cu alte variante cu termeni mai științifici (Remdesivir = greu de fabricat de români și foarte scump, vs. Hidroxiclorochină-azitromicină-zinc = mai ieftin și pe toate drumurile găsindu-se). Deci marea boală a planetei poate fi tratată și cu un medicament care este minune (dar căruia nu-i cunoaștem efectele adverse încă), scump și greu de găsit, dar și cu zeamă de varză. Exact ca în bancul cu puricii. Iei praful de purici pe o scobitoare, prinzi puricele, îl strângi de fălci până deschide larg gura, torni praful de purici în gura bestiei, apoi îi închizi gura și îi dai drumul. Dacă nu vă place varianta asta, atunci îl luați pe purice și îl stoarceți între unghiile de la degetele mari. Va muri oricum! Deci se poate și așa, și așa! Cam așa și cu covidul ăsta, dar pe invers – adică te vindeci oricum! Iar dacă nu te vindeci, mori sigur! Ah, și au mai apărut doi medici din București (unul de la Spitalul Colentina, altul de la nu mai știu care spital) care au făcut un memoriu la Minister să scoată din schema de tratament și hidroxicorochina-azitromicina căci au efecte adverse mai mari decât virusul în cauză. La unii pacienți, normal!

A început marea administrare lucidă a focarelor. Închizi un sat, de exemplu Dobra, din Dâmbovița. Pui mașini de-a curmezișul drumului la toate intrările și nu mai lași nici musca să intre sau să iasă. Apoi dai amenzi la cei care umblă pe stradă fără țidulă și mască. Iese un om cu mașina până la oraș să își facă analizele sau să ia pâine. Cum-necum, iese din sat. La întoarcere, nu îl mai lasă. „Păi, aici e casa mea, aici am domiciliul!” „Păi, cum ai ieșit? Amenda!” „Păi, voi mi-ați dat drumul, tot pe aici am ieșit acum câteva ore!” „Nu există! Minți!” (poveste reală!). Când vă spuneam la începutul pandemiei că toate vor fi cum vor fi, dar ce va fi cu adevărat cumplit va fi imbecilitatea unor jandarmi sau polițiști… În fine! Sau, altă relatare din focarul Dobre… Întreb pe cel care a venit la muncă în oraș: „Eh, cum este? Circulă lumea pe stradă? Poartă mască?” „În general, da, că se dau amenzi. Al lui cutare a luat deja o amendă!” „Cred că este tristețe mare în sat, mai ales că acum s-au închis cârciumile, iar profesioniștii satului au intrat în sevraj!” „Aiurea! Toate sunt deschise! Și poliția, de unde credeți că vine să cumpere una, alta?!” Carantină, nu glumă! 

Oricum ar fi, ca o concluzie, situația epidemiologic-biologic-socială ar sta cam așa:

Avem un virus cumplit! Apărut în 2019, adică nici în 1913, nici în 1950, ca în cazul gripei spaniole. Atunci lumea se adapta din mers, tehnologia nu era extrem de dezvoltată etc. Dar acum, când ne batem cu cărămida în piept că nu mai avem nevoie de Dumnezeu, că sfânta Rațiune a pus stăpânire pe tot, acum avem strategii, avem laboratoare, acum… zburăm în spațiu, bre! Adică vom cuceri Luna și Marte! Acum avem mașini electrice și un început de industrie a mașinilor zburătoare. Avem tehnologie spațială! Avem aparatură, pe o gaură bagi sângele și RMN-ul pacientului, pe alta îți scoate diagnosticul și schema de tratament! Acum avem experți în genetică, am decodat genomul uman, acum lucrăm la a comanda culoarea ochilor viitorilor copii pe care i-am avea. Și IQ-ul acestora! Dar, ca în cazul cărții lui Wells (Războiul lumilor), un simplu virus ne-a îngenuncheat! Este și deștept tare acest virus! Deja îmi imaginez, ca în Faust, cum stau Dumnezeu și Dracul de vorbă:

„Doamne, dă-mi-i mie pe mână să îmi bat joc de marile lor descoperiri! Nu vezi că deja nu mai dau doi bani pe tine? Te mai iau și la mișto cu moaștele alea, cu preoții cu Maserati…” „Nu ai ce să le faci! Gata, s-au făcut mari și nu mai au nevoie de mine! Sunt prea bine ancorați pe picioare și au cam descoperit tot ce ar fi de descoperit despre natura asta în care stau ei!” „Vai, Doamne, dar nu ai idee ce aș putea eu să le fac! Uite, le trimit ceva mic de tot, un virus să zicem. Dar, ca să nu te supăr tare, nu unul dintr-ăla care să îi nimicească pe toți. Le dau unul inteligent foc.” „Cum așa?!”     „Uite. Facem un virus care la unele persoane, nu multe, să le facă praf tot interiorul. Plămânii, rinichii, creierul, inima, pancreasul… după caz, ce au ei mai sensibil! Cu asta să îi omorâm și ei nu vor ști cum să reacționeze. Ei s-au învățat cu simptome clare, ca la răceală: îți curge nasul, strănuți, faci febră și te c*ci pe tine. Dar acum nu facem asta, îi luăm prin surprindere. Fac eu un virus care să îți lichefieze organele în tine, acolo unde nu te aștepți, dar la alții, care vrei tu, Doamne, să se lase doar cu o smiorcăială și doi muci. Sau să li se pară că există simptome clare, ca de exemplu…. să nu mai aibă miros! Ba, ce zic eu, ar fi bine nici să nu-și dea seama că sunt bolnavi! Așa cum îi știu eu pe ei, vor reacționa ca speriații, otova! Vor dărâma toată șandramaua lor și vor încheia cu zborurile spre Marte! Vor sărăci și vor intra pe mâna stupizeniei lor! Vor vedea doar pe cei care mor în chinuri groaznice și nu vor spune nimic despre cei care se vindecă. Își vor pune speranța într-o mască ce va deveni un fel de tratament universal pentru acest virus! Se vor împușca între ei dacă nu vor purta masca! Își vor imagina chiar că virusul nu există! Nici nu mă vor bănui pe mine sau pe tine că am sta în spatele lui, ci vor spune că Oculta Mondială a creat virusul! Alții, ipohondrii, vor umbla în cosmonaut pe stradă și nu vor mai dori să vadă pe nimeni. Vor fi siguri că dacă vor purta masca, vor sta la distanță unul de altul și își dau cu cârmâz pe mâini nu se atinge boala de ei. De aceea să vezi mirarea lor când apare boala și la ăștia care fac asta! Mai mult, în felul ăsta, Doamne, vei vedea că tot edificiul educației se duce dracu, adică vine la mine, căci vor migra toții în virtual, și vor considera că este așa de bine încât nici nu va mai avea rost vreodată să mai meargă la școală cineva! Vor dispărea și meserii… și așa destul de inutile multe dintre ele! Ce să mai vorbesc, dă-mi, Doamne, voie să fabric virusul ăsta deștept precum se cred ei!” Și Domnul a achiesat la cele spuse de Dracu! Și a văzut Dracu că este bine!

 

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro