Azilul de Noapte din Târgoviște funcționează după noile reguli impuse de pandemia Covid 19

Pandemia de Covid – 19 a schimbat și regulile de la Adăpostul de Noapte ,,Speranța’’,  cunoscut mai mult  sub denumirea de  Azilul de Noapte din Târgoviște! La fel ca în toate centrele sociale din Târgoviște, și la Azilul de Noapte s-a instituit măsura izolării beneficiarilor în centru, pentru a se împiedica astfel răspândirea infectării cu temutul Covid -19. Oamenii fără adăpost, cazați în acest centru, primesc  mâncare de la Cantina de Ajutor Social, lucru care nu se întâmpla înainte de apariția pandemiei de coronavirus.

,,Cei de la Azilul de Noapte sunt monitorizați în această perioadă și primesc și mâncare de la Cantina de Ajutor Social. Înainte de pandemie, la Azilul de Noapte nu se asigura masa, acum oamenii fiind izolați în centru, trebuie să le asigurăm și hrana, pentru că este clar că dacă un om normal nu-și găsește un loc de muncă acum, oamenii aceștia chiar nu au nicio șansă, nici măcar să muncească cu ziua nu găsesc. Deci și la Azilul de Noapte, la fel ca în toate centrele sociale, am instituit măsura izolării, iar oamenii primesc hrană.

Este adevărat că se mai duc la un medic de familie, dar le punem mașină la dispoziție, mască, mănuși, dezinfectant, deci nu este o pușcărie. Se pleacă cu bilet de voie, pe măsură ce urgența necesită ieșirea din centru, ca și noi de altfel, pentru că și noi venim la serviciu și atât, ne ducem unde avem nevoie, cu măsurile de precauție și apoi ne ducem acasă, pentru că suntem datori să respectăm cu toții aceleași reguli atâta vreme cât contextul spune că este grav în momentul de față și trebuie să ne luăm măsuri.

La Azilul de Noapte avem în prezent 23 de persoane pe 50 de locuri. Tot ce se găsește pe stradă se preia, iar procedura de lucru în perioada asta este că tot ce intră în centru trebuie testat și atunci îl luăm, îl ducem la UPU, îl testăm, îl ducem în centru, dar izolat, până la sosirea testului. Dacă este negativ intră în flux ca ceilalți, dacă este pozitiv luăm decizia împreună cu DSP –ul în funcție de cum se simte beneficiarul. Dacă este de internat, se internează, dacă este decât de izolare îl lăsăm în izolare 14 zile’’, ne-a declarat directorul Direcției de Asistență Socială Târgoviște, Marcela Iordache.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro