FOTO – Ambasadorul Cubei a sărbătorit “Ziua Culturii Cubaneze”, la Liceul de Arte Bălașa Doamna

Joi, 14 martie a.c., în amfiteatrul Liceului de Arte Bălașa Doamna, din Târgoviște, a avut loc un eveniment deosebit, Ziua Culturii Cubaneze, la care invitați de seamă au fost Excelența Sa, domnul Roberto César Hamilton MAGAÑA, ambasadorul Republicii Cuba la București și domnul Adolfo Ramirez, atașatul cultural al Ambasadei Republicii Venezuela la București.

Oaspeții au purtat discuții cu directorul liceului, pr. prof. Marian Dobrescu, precum și cu cadrele didactice din școală și au avut prilejul să observe câteva aspecte din activitatea elevilor, atât la orele de cultură generală, cât și la cele de specialitate: muzică, arte plastice, arhitectură.

Invitații au luat apoi parte la un concert, în amfiteatrul liceului, care a fost deschis cu piesa Balada lui Radu lu’ Anghel, interpretată de elevaOprea Georgiana Mădălina, de la clasa de canto popular a doamnei prof. Maria Tufeanu. A urmat grupul vocal folcloric al liceului, cu piesa De-ar veni luna lui mai. Interprete au fost Necula Andreea, Oprea Georgiana, Săraru Sorana, Georgescu Adriana, Matei Luminița, Nichita Ștefania, Milea Adina, coordonate de doamna prof. Maria Tufeanu.

Eleva Theodora Stroe, din clasa a VI-a, îndrumată de prof. Andreea Hrior Mihai, a interpretat la vioară, Suita nr. 2, de Ludovic Feldman, fiind acompaniată la pian de prof. Irina Mareș. A urmat eleva Iuliana Ioana, de la clasa de canto clasic a doamnei  prof. Luca Mariana, cu piesa Stabat Mater, de Giovani Batista PergolesiLa pian s-a aflat prof. corepetitor Alin Mârzea. În continuare, Daria Lupu, de la clasa de canto clasic a doamnei prof. Luca Mariana, a interpretat Aria Musetei din opera Boema, de Giacomo Puccini, având ca profesor corepetitor pe domnul Alin Mârzea.

Elevul Preda Andrei Iustin, de la clasa de percuție a domnului prof. Rareș Hoțescu, a atras atenția asistenței cu interpretarea piesei Latin Journey for Solo Percussion, aparținând compozitorului David Mancini, iar Arnăutu Theodor din clasa a VIII-a, îndrumat de, i-a inspirat pe toți cei prezenți, interpretând la vioară Sonata a II-a de Antonio Vivaldi. Profesorul îndrumător a fost doamna Rodica Tudose, iar profesor corepetitor, doamna Opalco Aurelia.

Au urmat două momente muzicale care au pus în valoare cultura cubaneză și pe cea venezueleană: La Partita – Dans venezuelean și V. Lobos – Dans cubanez, prin intermediul elevilor Andrei Șerban, Sebastian Stănescu, Gabriel Dan, din clasa a XI-a, îndrumați de către prof. Daniel Uțina și prof. Luchian Olteanu.

Spectacolul s-a încheiat cu interpretarea la pian, plină de sensibilitate, a piesei Moment muzical, aparținând compozitorului Nicolae Kirculescu, de către elevul Eduard Camen, din clasa a X-a, îndrumat de domnul prof. Sorin Cristea Baroți.

Evenimentul a fost primul din seria activităților ce se vor desfășura în următoarele luni la Liceul de Arte, în parteneriat cu cele două ambasade și care vor pune în valoare importanța valorilor naționale ale celor trei țări latine implicate în acest proiect, precum și identitatea culturală a fiecăreia dintre ele.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro