Concursurile, rezultatele și inspecțiile școlare ale anului 2018-2019, dezbătute la ISJ Dâmbovița

În cadrul conferinței de presă organizată astăzi, 2 octombrie, de către ISJ Dâmbovița, unul dintre subiectele abordate de către Cristina Stroe a fost legat de raportul stării învățământului pentru anul școlar 2018-2019.

În anul școlar 2018-2019 au fost 514 unități școlare dintre care 154 au avut personalitate juridică, 4734 cadre didactice și un număr de 66 640 elevi.

La concursul național pentru ocuparea posturilor catedrelor vacante au fost 491 de candidați, dintre care s-au prezentat doar 408. Au fost 4 note de 10 și 13 note de peste 9.50, dar au fost și 82 de candidați nepromovați.

La examenul național de definitivare, județul nostru s-a situat pe locul I la nivel național în ceea ce privește procentul de promovabilitate. Au fost 6 note de 10 și doar 3 note sub 5.

În ceea ce privește rezultatele obținute de către elevi la etapa națională a olimpiadelor și Concursurilor școlare, avem premiul I obținut de 140 elevi, premiul II, 54 elevi, premiul al III-lea, 31 elevi, urmate de premii speciale, medalii de argint, de bronz și mențiuni. În total sunt 332 de elevi care au fost premiați.

La etapa Județeană a Olimpiadelor și Concursurilor, elevii au obținut 996 de premii, medalii și mențiuni.

Inspectoratul Școlar Județean a realizat 30 de inspecții tematice care au vizat consilierea cadrelor didactice privind implementarea planurilor individuale de învățare la clasele a III-a și a VII-a, monitorizarea procesului de pregătire a elevilor în vederea susținerii examenelor naționale și de certificare a calificării profesionale, verificarea respectării prevederilor legale referitoare la asigurarea dreptului la educație a elevilor, asigurării echitații și egalității de Șanse, monitorizarea frecvenței elevilor și măsurilor întreprinse de unitățile de învățământ în situațiile de absentism ridicat și pentru prevenirea/ combaterea violenței în rândul elevilor și monitorizarea respectării legislației școlare în vigoare privind încheierea situației școlare, precum și alte aspecte.

În anul școlar 2018-2019, la nivelul județului nostru, au avut loc 5 inspecții școlare generale la Liceul Teoretic „Mihai Viteazu”- Vișina; Școala Gimnazială Costești Vale, Liceul Tehnologic Cojasca, Școala Gimnazială Căpșuna Cobia și la Liceul Teoretic „I. H. Rădulescu”.

Aceasta a avut ca obiective evaluarea și monitorizarea activității unității de învățământ, îmbunătățirea rezultatelor școlare, prin evaluarea conformității funcționarii și dezvoltării unității de învățământ cu legislația privind învățământul în vigoare, cu politicile, strategiile și proiectele naționale în domeniul educației și cu nevoile individuale, comunitare, regionale și naționale în domeniul educației, precum și consilierea și sprijinirea unității de învățământ și a personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic pentru îmbunătățirea propriei activități.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro