Sute de mii de măști vor fi produse, zilnic, la Dragomirești. Cât vor costa

Distribuie:

Premierul României, Ludovic Orban, a fost prezent astăzi la Uzina de produse speciale Dragomirești, din județul Dâmbovița, în cadrul căreia au fost recent instalate echipamente de producție a măștilor medicale. Uzina a amenajat o hală specială și va putea produce sute de miii de unități pe zi.

”Încă de la debutul epidemiei am avut dificultăți foarte mari în ceea ce privește aprovizionarea unităților sanitare, a tuturor angajaților care luptă în prima linie în bătălia împotriva COVID 19, pe ceea ce înseamnă echipamente de protecție și ne-am fixat ca obiectiv să producem cantitățile necesare în România.

Practic, Uzina de Producție Specială de la Dragomirești este prima capacitate economică ce a achiziționat utilajele și a pus în funcțiune liniile automatizate pentru producerea pe scară largă a două tipuri de măști, acest tip N95, după standardul asiatic, care este echivalentul european FFP3.

Pentru FFP3 materialul utilizat a fost testat într-un laborator din Belgia și are grad de protecție de 99,8%. De asemenea, tot la acestă unitate economică intră în fabricație măștile chirurgicale, cele de largă utilizare, cele care vor fi folosite după data de 15 mai. Pentru acestea, materialul folosit, conform certificării, procentul de protecție este unul destul de mare, de aproape 80%. Gradul de penetrabilitate al virusurilor este unul foarte mic.
Au fost achiziționate utilaje care permit producția acestor măști în sistem automatizat, și capacitate de producție pentru măști chirurgicale este de 300 și 350 mii pe zi, iar pentru cele de FFP3 capacitatea va fi între 70-75 de mii de unități pe zi.”, a precizat Orban la finalul vizitei.

În privința prețurilor la care acestea vor putea fi achiziționate de către populație sau agenți economici, premierul a spus că acestea “vor fi competitive”, fără să dea detalii.

Demnitarul a fost însoțit de către Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, de Ministrul Apărării, Nicolae Ionel Ciucă, dar și de prefectul județului Dâmbovița și reprezentanți ai Partidului Național Liberal Organizația Dâmbovița.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro