La Uzina Automecanica Moreni: „Investiţii în valoare de 29 milioane de lei”

Se poate şi aşa ceva! În aşteptarea unei viitoare colaborări cu americanii de la General Dynamics, pentru producerea transportorului blindat flotabil, Uzina Automecanica  Moreni a început să facă investiţii importante în fabrică. Până în momentul de faţă, acestea s-au concretizat în modernizarea halelor de producţie şi în achiziţionarea de utilaje şi echipamente ultramoderne cu rol important în creşterea productivităţii muncii. Însă, de departe, cea mai importantă investiţie este investiţia în oameni, pentru că la uzina morenară au fost angajaţi în ultimul timp foarte mulţi tineri, care să fie formaţi şi să ducă mai departe tradiţia fabricii.

„Nu ştiu dacă aţi văzut sau aţi auzit,  dar Uzina Automecanica Moreni a început să arate altfel. Toată tâmplăria a fost înlocuită şi vă spun că este vorba de mii de metri pătraţi de geam care a fost înlocuit cu termopan. Se lucrează la izolarea acoperişului, se va trece la izolarea extremităţilor halelor şi după aceea vom intra la modernizarea interioară a instalaţiilor electrice… În momentul de faţă avem investiţii în valoare de 29 milioane de lei.

Ne-am cumpărat instalaţie de debitare cu jet de apă, ne-am cumpărat şi alte instalaţii de prelucrări care să ne ajute, suntem dotaţi acum şi cu câteva CNC –uri care au început să sprijine şi să crească productivitatea… Ultimii 4-5 ani, pentru Automecanica Moreni, au însemnat foarte mult. Dacă stăm să ne gândim că anul trecut am angajat peste 50-60 de oameni, anul acesta deja am angajat şi am crescut numărul  de la 282 la 310 persoane şi am angajat copiii foarte foarte tineri, mult tineret.

În momentul de faţă avem şi producţie civilă. Noi am lucrat mult pe civil  şi chiar căutăm să mărim aria producţiei civile, aşa cum am avut acum 4-5 ani de zile când am realizat 50% din producţie din producţia civilă”, a punctat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, preşedintele Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro