Agenda parlamentară: Dumitru Lupescu – Pasarela de pe DN61 are nevoie urgentă de consolidare

Deputatul USR de Dâmbovița, Dumitru Lupescu critică Compania Națională  de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru modul în care gestionează proiectele de mare infrastructură a orașului Găești. Opinia deputatului este că CNAIR nu înaintează cu proiectele, deși sunt prevăzute în Masterplanul de Transport, pentru că “execută comenzile puterii”, iar la Găești conducerea locală este din opoziție. Lupescu a declarat că se va lupta pentru repunerea în circuit a proiectelor. Totodată, deputatul a postat pe pagina sa de facebook mai multe imagini cu pasarela de la Găești, de pe DN61. Aceasta este extrem de degradată, fisurile și găurile fiind evidente și punând în pericol siguranța circulației.

“Inca din 2016, Gazeta Dâmboviței semnala ratarea anilor 2011-2015 privind obiectivul de investiţii „Varianta de ocolire Găeşti”, judeţul Dâmboviţa. Este prevazut și acum în “Masterplanul de transport” și se află în sarcina (nerezolvată) a CNAIR. In Găești se intersectează 3 drumuri naționale: – DN72 Gaesti-Targoviste-Ploiesti; – DN 7 Bucuresti-Pitesti; – DN61 Gaesti-Autostrada. 
Traficul din centrul orasului este infernal, iar tranzitarea orașului este o epopee. De 7 ani durează transpunerea în practică a investiției. Acum Gaestiul are conducere (primar si viceprimar) din opoziție – PNL. Dar CNAIR-ul execută comenzile Puterii.

Privind și pasarela de pe DN 61 Gaesti-Autostrada, nimic nu este făcut.

Aduc în atenția publică aceste necesități și cerințe ale cetățenilor orașului Găești.

Personal mă voi implica în readucerea în circuit a tuturor proiectelor de investiții în județul Dâmbovița, printre care centura ocolitoare a orașului Găești, lărgirea benzilor și alveolelor de acces în dreptul locațiilor unor mari platforme industriale ori zone cu bunuri de consum, consolidării pasarelei de pe DN61 și modernizării DN 72A Târgoviște-Câmpulung. Sper ca și edilii orașului Găești să sprijine acest demers.

Centura ocolitoare a fost aprobată prin Hotărârea Guvernului României nr 157/2011 și are notă de fundamentare a HG.

La nr crt. 66 si 67 dintr-un document guuvernamental sunt prevazute:
– “66 – Modernizare DN 61,Ghimpaţi-Gaeşti km 0+000 – km 78+529/CNADNR (CNAIR acum), Admis”;
– ” 67 – Modernizare DN 72A, Targoviste – Campulung, km 5+379 – km 64+110/CNADNR (CNAIR acum), Admis”.

Alo, Guvernul! Se aude?
Lăsați legile de folos personal în pace și faceți ce doresc cetățenii, cei cărora le vreți voturile peste 6-12 luni și în “2020”- deputat USR, Dumitru Lupescu. 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro