Agenda parlamentară: Claudia Gilia (PSD), mesaj pentru victimele violenței domestice – “Nu este o rușine să ceri ajutor pentru tine sau copiii tăi”

Deputatul PSD de Dâmbovița, Claudia Gilia a anunțat pe pagina sa de facebook că oferă suport victimelor violenței domestice, la cabinetele sale parlamentare, după aprobarea de către Guvern a proiectului de Lege privind modificarea și completarea Legii nr. 217/2003 privind prevenirea și combaterea violenței în familie, care introduce Ordinul de Protecție Provizorie.

Ordinul de protecție provizoriu (OPP) este un instrument în materie administrativă, care îi  permite polițistului să intervină rapid în situațiile de pericol iminent pentru sănătate și securitatea victimei violenței domestice și să înlăture de îndată agresorul din domiciliu. Polițistul are  dreptul și obligația să se deplaseze la domiciliul victimei, să intre în domiciliu, chiar și cu forța, și să emită un OPP prin care să înlăture de îndată agresorul, chiar dacă acesta este titularul contractului de proprietate.

Doar anul trecut au fost raportate poliției 20.531 de fapte de loviri și alte violențe comise între membrii familiei. Majoritatea faptelor s-au petrecut acasă – acolo unde fiecare membru al familiei ar trebui să se afle în siguranță. Oare câte alte acte de violență domestică nu au fost raportate autorităților?!
Tot în anul 2017 au fost raportate 181 de violuri, 44 de agresiuni sexuale, 108 de acte sexuale cu minor și 84 de omoruri. Doar anul trecut și-au pierdut viața 46 de femei, 26 de bărbați și 12 copii.
De aceea, orice măsură care vine în sprijinul stopării unui astfel de fenomen este binevenită. Am votat în Parlament inițiativa legislativă care obligă televiziunile și posturile de radio să informeze publicul asupra numărului de telefon “Telverde destinat victimelor violenţei domestice”. Numărul unic naţional de urgenţă pentru victimele violenței domestice – 0800 500 333 – va trebui afișat sau anunțat în cadrul programelor de televiziune şi de radiodifuziune care abordează tema violenţei domestice.
Numărul de telefon poate fi apelat gratuit şi de persoanele care vor informaţii şi consiliere în legătură cu violența domestică, dar și de persoanele aflate în nevoie.

Dragele mele, nu vă lăsați pradă fricii, disperării și terorii.
Apelați 112 sau 0800 500 333 dacă aveți nevoie de ajutor.
Țineți minte, nu este o rușine să ceri ajutor pentru tine sau copiii tăi.” a declarat Gilia.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro