Ionuț Vulpescu înființează o bursă școlară în memoria tatălui său, fost preot al comunei Dobra

Foto facebook – Ionuț Vulpescu și tatăl său, preot Dan Vulpescu

Fostul ministru al Culturii, dâmbovițeanul Ionuț Vulpescu va ajuta un copil fără posibilități materiale să-și continue studiile.  Vulpescu a anunțat că instituie o bursă în memoria tătălui său, pentru un copil din comuna natală a acestuia, Dobra: “M-am tot gândit în ultimul timp ce pot face pentru un copil care dorește să-și continue studiile, dar nu are mijloacele materiale necesare. Și am decis să ofer o bursă, din suma forfetară pe care o primesc în fiecare lună la Parlament, o bursă care să poarte numele tatălui meu – Preot Dan Vulpescu -, unui copil din Dobra, care dorește să facă din educație mijlocul lui de a-și depăși condiția.” a scris Vulpescu pe pagina sa de facebook.

Tatăl fostului ministru s-a stins în această primăvară. Originar din comuna Dobra, Dan Vulpescu a slujit, 40 de ani, ca preot, în comună.

Vulpescu a anunțat și că va lucra la un proiect privind combaterea abandonului școlar: “Știu că asta (n.r. bursa) nu poate înlocui o politică publică coerentă în domeniu. Dar nu pot să stau fără să fac ceva. Acest gest va fi urmat și de o analiză a politicilor de combatere a abandonului școlar din motive economice, a politicilor de acordare a burselor de studiu, pentru a oferi șanse de reușită și copiilor și adolescenților din mediul rural, în principal. (…) Ceea ce este îngrijorător este creșterea abandonului școlar. Fie din motive economice, cei mai mulți, fie din lipsa motivației de a învăța. Deși printre cei care abandonează școala sunt și copii care au reale șanse de a reuși, de a continua studiile, de a intra fără probleme pe piața muncii.”

 


Valeriana heidelbergcement
Iohanis

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro