TÂRGOVIȘTE: Primarul și viceprimarul municipiului, vizați de o plângere penală pentru grup infracțional

După seria de eșecuri legate de Centura municipiului, proiectul aduce și o plângere penală pentru conducerea Primăriei Târgoviște. Unul dintre constructori a formulat o plângere în care acuză  echipa managerială de costituirea unui grup infracțional. Plângerea a fost formulată în luna noiembrie. Ulterior depunerii acesteia, doi dintre constructori au solicitat rezilierea contractului de lucrări, unele dintre motive fiind cuprinse și în plângerea formulată. Conform unor informații, sesizarea ar fi ajuns și la DNA. Între timp, Primăria municipiului a anunțat că nu este de acord cu rezilierea și că va începe să execute penalitățile prevăzute în contract. Dacă proiectul nu se va termina până pe 31 decembrie sau dacă nu va primi o altă finanțare europeană, municipalitatea va fi obligată să restituie o parte din finanțarea europeană. Restituirea se va face din bani împrumutați de la bancă.

Plângerea penală pentru costituirea unui grup infracțional vizează opt persoane, în frunte cu edilul Târgoviștei, Cristan Stan, și secundul său, viceprimarul Cătălin Rădulescu. Cei doi sunt acuzați de abuz în serviciu, fals intelectual, fals sub semnătură  privată, instigare la evaziune prin nerespectarea regimului juridic privind modalitatea de facturare și plată din contractul pentru lucrările la Centura municipiului.

Plângerea se îndreaptă și împotriva directorului economic al Primăriei, Dana Popa, sub aceleași acuzații ca și cei de mai sus, cărora li se adaugă și deturnare de fonduri. Următorul pe listă este Ciprian Stănescu – asistent manager de proiect. Lista este completată și de un inginer, director în cadrul direcției de management și doi reprezentanți ai consultantului. Ultimul vizat de plângere este Teodor Barna, fostul șef Tehnologica Radion, despre care constructorul a tot spus că intervine în contract, fără a avea o calitate oficială. (VEZI: Șoseau de centură în mâna unui singur om, fără calitate în contracte, dar cu sprijin din primăria Târgoviște) Barna este acuzat de tentativă de mituire a dirigintelui de șantier.

Deocamdată nu au existat audieri în acest caz, fiind vorba, în acest moment, doar despre o plângere căreia procurorii îi pot, sau nu, da curs. Cu toate acestea, pereții primăriei sunt destul de subțiri, iar oamenii vorbesc despre un conflict deschis între Stan și Rădulescu. Acesta mocnește de mai multă vreme, a răsuflat pe ici, pe colo, iar subiectul Centurii nu este străin de răceala dintre cei doi. Contractul de lucrări pentru Centură poartă semnătura edilul Cristian Stan, dar toate plățile din contract au fost semnate de Rădulescu. Dacă se va ajunge la un conflict public între cei doi, acesta va fi, cu siguranță, savuros.


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Un gand despre “TÂRGOVIȘTE: Primarul și viceprimarul municipiului, vizați de o plângere penală pentru grup infracțional

  • 14 decembrie 2018 at 12:46
    Permalink

    Ia te uita unde erau maimutele lui Tutuianu !!

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro