Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3663
7-12-2021

Constructor: Șoseau de centură în mâna unui singur om, fără calitate în contracte, dar cu sprijin din primăria Târgoviște

Informațiile publicate de Gazeta Dâmboviței cu privire la influența pe care fostul patron al Tehnologica Radion îl are în proiectul Centurii Municipiului Târgoviște (Pe urmele banilor! Cine din Primăria Târgovişte ţine spatele Telor Invest în chestiunea Centurii Ocolitoare a municipiului?)sunt confirmate de unul dintre constructorii care participă la lucrări. „În mâna acestui individ se află soarta Șoselei de Centură a municipiului Târgoviște. Deși nu are nici o calitate în contract, asist anesteziat cum anumite persoane din UAT îl acceptă și-i recunosc drept lider” a scris acesta pe contul său facebook, mesajul fiind însoțit de fotografia lui Berna (foto).

Gazeta Dâmboviței a arătat într-un articol anterior că în discuţiile despre centură, apare invocat, foarte des numele lui Berna, care nu are nici o calitate oficială în societatea Telor Invest, constructorul cu cea mai mare cotă din lucrările la Șoseaua de Centură. Cu toate acestea este un personaj cheie.  În august 2017, în cadrul unei şedinţe de lucru, reprezentantul Telor Invest a precizat Beneficiarului (n.r. Primăria Târgoviște) că a purtat o discuţie cu domnul Berna şi că urmează a fie accesate  surse de finanţare (linii de credit) pentru deblocarea situaţiei financiare a societății Telor Invest. Există zvonuri conform cărora Berna ar fi avut întâlnirii private la nivelul administraţiei locale pe subiectul centurii.

În luna noiembrie 2017, reprezentantul Telor Invest a afirmat, tot în cadrul unei ședințe, că societatea nu are resurse financiare pentru recuperarea întârzierilor.  La doar 4 zile, în cadrul unei şedinţe de lucru, reprezentantul beneficiarului afirma că “administratorul  Telor Invest (n.r. târgovişteanul Cătălin Lucian Dinu ) nu are nici o autoritate în cadrul societăţii pe care o administrează şi că procedura pe care o urmează liderul se constitutie drept caz infracţional”.  Cu toate acestea nu există plângeri penale pe baza acestui invocat  “caz infracţional”.

Au existat și întâlniri ale constructorilor, la care și-a făcut apariția și Berna, ca reprezentant al Telor Invest.

Documentele susțin, astfel,  afirmațiile constructorului  legate de influența lui Berna, persoană fără calitate oficială, cu complicitatea unor personaje din administrația locală.

Theodor Berna a fost consilier prezidenţial şi apropiat al conducerii fostului PDL, arestat în august 2014 şi plasat ulterior în arest la domiciliu, într-un dosar în care era acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu adus statului de 120 milioane de euro. Dosarul este în instanță. În acelaşi an, Tehnologica câştiga contractul pentru restul de executat la Centura municipiului. Contract pe care nu a lucrat nici o secundă. Fără Berna, firma a intrat în insolvență şi nu a mai  susținut garanția de participare. Cu toate acestea, Berna s-a întors la Târgoviște prin SC TELOR INVEST SRL societate înfiinţată în 2015 de George Oliviu Cătană. La înfiinţare un anume Adrian Josan a administrat societatea. Josan a  fost director al staţiei asfaltare al firmei Tehnologica Radion. Administrator al Telor este acum Cătălin Lucian Dinu din Târgovişte. George Oliviu Cătană a înfiinţat şi alte societăţi cu  oameni din fosta Tehnologica, una fiind administrată tot de târgovişteanul Dinu.  Chiar de la înfiinţare Telor Invest a obţinut contracte foarte bune pe bani publici, unele chiar cu CNADNR. În 2017, Theodor Berna  l-a denunţat la DNA pe Sebastian Ghiţă. Acesta a declarat că fostul deputat Sebastian Ghiţă i-ar fi cerut să sponsorizeze Realitatea TV cu suma de 500.000 de euro, pentru ca firma lui să nu mai fie atacată pe postul de televiziune.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media