ANCHETĂ: Cum a dat Compania de Apă, ilegal, contractul pentru monitorizare antiefracție

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița este cu adevărat o vacă de muls pentru cei înscăunați de politic în funcțiile cheie din conducerea acesteia. Gazeta Dâmboviței vă prezintă un caz incredibil în care cerem sesizarea organelor statului: atribuirea directă a contractului de monitorizare antiefracție.

Povestea este simplă și face parte dintr-un set de scenarii clasice în care băieții deștepți fură cu acte. Evident, în detrimentul societății pe care o devalizează, iar în acest caz în detrimentul târgoviștenilor care de la 1 ianuarie 2015 vor plăti mai mult la apă și canal.

Un contract cu dedicație

Pe 12 martie 2014, un consilier juridic al instituției L.N.  a întocmit un referat din care rezulta încetarea contractului de monitorizare și intervenție al societății Euroguard, cu data de 1 aprilie 2014. Referatul este unul în fals, contractul în cauză fiind reînnoit automat la data de 1 ianuarie 2014 pentru un de zile, pentru reziliere fiind necesară o notificare prealabilă a firmei cu cel puțin 30 de zile înainte de data de la care se dorea rezilierea, act care nu a fost întocmit niciodată. În baza referatului fals, directorul general Dorin Staicu la acea vreme și  Ninel Cimpoacă (foto), director tehnic, au organizat o selecție de oferte, deși avea un contract legal în desfășurare. Evident că au fost elaborate niște caiete de sarcini și trimise invitații de participare la 5 societăți: Rafeba, Dialfa Security, Team Guard, Interguard Grup, Grup Est Security. În fapt, doar Rafeba era o societate din județul nostru, restul sunt din București sau chiar Moldova. Iar aici începe “mânăria”.

Din acestea 5, doar trei au trimis oferte. Din cele trei, două au depășit substanțial valoarea totală a contractului estimata de către autoritatea contractanta, adică au dat oferte cu mult peste limita stabilită de Companie, deși se specifica în invitații că suma nu trebuie depășită. Cum prețul cel mai scăzut era criteriul principal de atribuire, Rafeba a fost declarată câștigătoare.

1 aprile 2014, ziua păcălelii

În primul rând, contractul cu Euroguard, oprit ilegal, avea o valoare de 300 000 de lei. Ca o economie substanțială, Compania a stabilit ca noul contract, cu Rafeba, sa fie de 340 000 de lei, deși în cazul Euroguard această firmă nu ceruse niciodată majorarea lui, contractul fiind valabil până la finele anului. Deci, în 2014, Compania nu trebuia să plătească către Euroguard mai mult de 300 000. Doar că vaca de muls trebuia mulsă!

Mai grav decât majorarea valorii este că la momentul încheierii contractului cu Rafeba, în județul Dâmbovița erau doar 5 societăți avizate de către IGPR cu dispecerate de monitorizare: Euroguard, DAF, Alistar Security, Nova Force și CNM Guard. Nici vorbă de Rafeba sau Blue Bell, societate cu care a depus ofertă în consorțiu, ambele având același sediu și acționariat.

document cimpoaca 2

 În invitația de participare trimisă de Compania de Apă, celor 5 firme, scrie clar la punctul 4, că ofertanții trebuie să dețină un dispecerat local autorizat de IPJ pentru monitorizare permanentă și echipaje de intervenție în Târgoviște, Pucioasa, Fieni, Găești, Titu și Moreni. Asta nu pentru că ar vrea Compania, ci pentru că legea impune existența acestui dispecerat. Chiar domnul Cimpoacă, între timp devenit director general interimar după demisia lui Staicu, a sesizat în cazul altui ofertant, Grup Est Security, lipsa acestui dispecerat autorizat, motiv pentru care a și respins oferta. A închis ochii, însă, în cazul Rafeba, pe 1 aprilie 2014, când a decis că aceasta este câștigătoarea contractului.  Zi de păcăleală pentru lege, bun simț și târgovișteni! (Abia la 4 luni după câștigarea contractului Rafeba a intrat în legalitate).

solicitare-contract-compania-de-apa

ofertant 1

document-contract-rafeba

Cine este Ninel Cimpoacă?

Ninel Cimpoacă,  director tehnic şi membru în Consiliu de Administrație al societății, funcții pe care le deținea concomitent la momentul încheierii contractului cu Rafeba, este  cel care a plecat din funcţia de şef al secţiei gaze Târgovişte, după ce francezii s-au prins că le făcea concurenţă neloială, prin firma înfiinţată de el şi soția sa în 2009, GAS SERV EXPERT. Tot Cimpoacă este cel care, din luna martie, în calitate de șef de comisie de anchetă, caută, fără chef și evident fără succes, vinovații pentru livrarea apei cu dejecții în localitatea Aninoasa.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 2 ganduri despre “ANCHETĂ: Cum a dat Compania de Apă, ilegal, contractul pentru monitorizare antiefracție

 • 23 septembrie 2014 at 17:10
  Permalink

  Imi place interventia lui Cucui, dar (totdeauna exista un”dar”) nu sunt de acord cum incheie (somn usor) si,ca atare, propun actualei conduceri a “Companiei…”,daca se recomanda ca find de buna credinta, sa revada “corectitudinea” tuturor contractelor anterioarei conduceri si sa procedeze in consecinta (spre intrarea intr-o deplina legalitate !) pentru ca-n cazul de fata este evident ca s-au “manarit” cel putin 40.000 de lei(adica vreo 8000 de “euroi”)…
  Daca stau sa ma gandesc ceva mai profund incep sa devin sceptic: am uitat ca doar s-au facut ceva “retusuri” prin plecarea lui Dorin Staicu de la conducerea
  “Companiei..”,intrucat componenta Cosiliului de Administratie a ramas (bine merci) aceeasi (sic!!!) si drept urmare naravurile sunt aceleasi :sa fure cat de mult, sa mai cumpere cateva autoturisme “de marca”si sa mareasca tarifele serviciilor prestate in mod constant, ca nu cumva sa fie Targovistea intrecuta la capitolul celui mai mare tarif de furnizare a apei pe plan national !

  Reply
 • 22 septembrie 2014 at 11:17
  Permalink

  Poate,, monitorizati ,,dracu odata pentru totdeauna,acea firma careia i-ati incredintat lucrarea de racordarea nu stiu cui la nu stiu ce si ,nu mai opriti apa cate 3 zile lunar. Sau nu cumva nu ati rezolvat problema apei de la Aninoasa in urma careia o persoana a decedat si alte sute spitalizate ?Apropos, domnule Daniel Zepisi si domnule prim -procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita,ce mai faceti cu ancheta deschisa in urma decesului femeii din Viforata?Timpul trece….praful se asterne pe dosar….familia se pregateste de pomana de un an……poate se uita ,poate se mai impaca unii cu altii….Somn usor.

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro