Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

ARTIST TÂRGOVIŞTEAN: Andreea Mierlea visează la un atelier pentru copiii săraci

Motto”Arta este produsul dumnezeiesc al omului ” Vasile Ghica

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă campanie de presă în care ne-am propus să-i aducem în faţa publicului larg pe artiştii noştri. Vă invităm să-i descoperiţi pe târgoviştenii care trăiesc pentru frumos. 

 Pe Andreea Mierlea o cunosc de câțiva ani, suficienți încât să recunosc la ea un suflet de artist, un om sensibil, care pune pasiune în ceea face, un OM discret, pentru care talentul său nu înseamnă decât un dar, pe care îl pune în slujba iubitorilor de frumos.

Vă invit și pe dumneavoastră, cititorii Gazetei, să o descoperiți în următorul interviu pe artista Andreea Mierlea:

Ești unul dintre artiștii cu care județul nostru se mândrește. Simți și tu acest lucru sau crezi că nu ești suficient de „băgată în seamă”?

-Mă bucur să aud că județul nostru se mândrește cu mine sau, mai bine spus, cu ceea ce creez, însă cred că ar trebui să fie promovate  mai mult lucrările, datorită tehnicii deosebite pe care puțini dintre artiști o abordează.Desktop_mierlea 4_600x466

Știu că tu ai deja o altă profesie acum, iar munca de artist a trecut pe planul doi. Povestește-ne cum decurge o zi din viața Andreei Mierlea.

-Este adevărat , am o altă profesie, însă cea de artist este marea dragoste și va rămâne întotdeauna cel mai frumos lucru și dar pe care Dumnezeu mi l-a putut oferi. Pictura – felul de a-mi exprima sentimentele, nu va trece niciodată pe locul II, pentru că indiferent cât de puțin timp am la dispoziție, tot îmi fac timp pentru a creea ceva. O zi din viața mea este oarecum banală până mă întorc de la muncă, apoi devine foarte interesantă odată ce am început să mă relaxez și să trăiesc frumos și liniștit alături de cei dragi ori plimbându-mă, ori ascultând muzică și, în parallel, pictând ceva. 

-Cât timp aloci pe zi picturii?

-Cât timp aloc picturii pe zi? Păi sunt zile în care uit cât e ceasul și acum e dimineață, acum seară, alteori 2 – 3 ore. Rar se întamplă să nu acord timp pentru acest lucru, iar atunci poate gândesc cu ce să mai vin nou și original spre iubitorii de frumos.

poze_articole_andreea 1_450x600

 -Am văzut că ai trecut și la o altfel de pictură, pe haine. De unde această idee și cât de bine a prins la public?

Este o tehnică frumoasă, pe care de mult am vrut să o abordez ,însa am facut-o datorită unei prietene, care a venit într-o zi la muncă cu o sacoșă în care avea o fustă și care dorea să fie pictată și niște vopseluri speciale pentru textile pentru a le testa pe fusta ei și nu numai, iar pe această cale țin să-i mulțumesc pentru că datorită ei am prins gustul și pot spune că a prins bine. Este de efect și original. Mulțumesc Mihaela Dogaru.

Desktop_poze_articole_andreea 2_600x450_600x450

mierlea-pictura-tricou

 Reușești să îți completezi veniturile și cu ceea ce câștigi din pictură?

– Sincer, niciodată n-am pictat pentru bani, pentru a-mi completa veniturile, ci pentru că asta ma reprezintă, mă fascinează și mă face să mă eliberez de toate cu bune și cu mai puțin bune. Dacă ar fi să pictez doar pentru a câștiga ….ar însemna să pictez mult mai rar și nu-mi doresc asta.

 –    Ce alte premii ai mai câștigat în ultima vreme cu munca ta, de artist?

  –   Ultimul premiu a fost Locul II internațional la grafică –Pitești 2014, unde au participat artiști din vreo 20 de țări. 

-Chiar dacă cititorii știu deja povestea artistului Andreea Mierlea, mai povestește-le odată cum a pornit pasiunea ta pentru pictură și gravură și ce înseamnă pentru tine acum.

Pasiunea mea pentru pictură, pentru artă, a început în urmă cu 17 ani, când un vecin desena după poze portrete și, văzându-le, mi-am spus că și eu aș putea să fac ceva frumos. Astfel, am început și eu să desenez, dar am vrut să învăț corect și m-am interesat de o școală de artă, unde să pot învăța mult mai multe de la specialiști de la profesori. Astfel, m-am înscris la Școala de arte  Octav Enigărescu și am urmat în primul an la profesorul Tiberiu Cercel. Apoi, mi-am dat seama că vreau mai mult și m-am transferat la profesorul Mihai Șerbănescu, cu care am lucrat mai intens, am participat la concursuri, expoziții, tabere de creație. Mi-a fost atât de drag acel atelier, încat merg și în ziua de azi acolo să mai lucrez când am puțin timp liber.

Desktop_poze_articole_andreea 6_579x600_579x600

 – Sunt artiștii apreciați și așa cum trebuie?

– Sunt și artiști apreciați mult mai mult, însă au și mai multă experiență, expoziții numeroase în țară cât și în afară.

 – Nu te-ai gândit să-i înveți și pe alții ceea ce știi tu?

–  Mi-aș dori din suflet să învăț și pe alții ceea ce eu știu, însă nu am un spațiu destinat acestui lucru, un mic atelier unde să pot amenaja câteva șevalete și să bucur și alți copii cu ceea ce eu știu. Ăsta este visul meu , visul de a avea un atelier în care copii, mai ales cei care n-au posibilități sau care au diferite probleme, venind acolo, să uite de toate prin pictură, să intre în lumea minunată a culorilor, a creației și să-și pună pe hârtie povestea.

mierlea 7

 Citește și 

ARTIST TÂRGOVIȘTEAN – Florian Colea, pictorul ale cărei icoane au depășit barierele credinței

Florian-Colea5

ARTIST TÂRGOVIȘTEAN – ELENA NEDELCU, CU MÂINILE DE AUR, CREEAZĂ COSTUMUL POPULAR

elena nedelcu

Distribuie:

One thought on “ARTIST TÂRGOVIŞTEAN: Andreea Mierlea visează la un atelier pentru copiii săraci

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media