Se solicită dezbatere publică în cazul poluării olfactive de la Vulcana Pandele

Deputatul USR, Dmitru Lupescu, a solicitat Garzii Naționale de Mediu,  Agenției Naționale de Protecția Mediului,  și Consiliului Județean Dâmbovița un control tematic în cazul fabricii de mațe din Parcul Priboiu. Activitatea societății produce mirosuri greu desuportat care afectează Vulcana Pandele, dar și localitățile limitrofe.
     “Subsemnatul Dumitru Lupescu, in calitatea mea de deputat în Circumscripția electorală nr 16 Dâmbovița și președinte al filialei județene USR Dâmbovița,
      Vă solicit să luați oficial act și să dispuneti măsurile legale ce vă revin în calitate de autoritate publică competentă, despre cazul de la Brănești/Priboiu/Vulcana Pandele din județul Dâmbovița, unde un operator economic ce prelucreaza substante organice, emite în atmosfera limitrofa mirosuri greu de suportat, care afectează mediul și populația din zonă. 
    Cetățenii riverani sunt indignați de nepăsarea autorităților responsabile față de această situație și recent au protestat autorizat. Despre cazul în speță a făcut referire și media în perioada 12-14 august a.c.
   Ca reprezentant ales în Dâmbovița, vă solicit imperios să demarati un control tematic pentru a afla situația exactă și a dispune măsurile de protecția mediului ce se impun.” se arată în solicitarea deputatului.
În plus se solicită organizarea unei dezbateri publice cu toți factorii implicați, în contextul protestului care a avut loc la Vulcana Pandele și la care au luat parte câteva sute de localnici.
     “Pe lângă această scrisoare, dorim să avem o dezbatere publică la fața locului cât mai curând.
    Vă propun ca dezbaterea să aibă loc intr-una din zile în perioada 26-30.08 sau 02-06.09 a.c. în localitățile Vulcana Pandele sau Brănești, odată cu încheierea controlului din partea A.N.P.M. și Gărzii Naționale de Mediu.
    La dezbatere invit atât reprezentanți cu putere de decizie din autoritățile de mediu (A.N.P.M., Garda Națională de Mediu, Garda județeană de mediu), din administrațiile județeană și locale, cât mai mulți cetățeni din zonă interesați de sănătatea lor, dar și reprezentanții societății comerciale respective.
     Vă solicit ca la verificările de mediu din teren să fiu anunțat din timp pentru a putea participa și eu.” se mai arată în documentul înaintat de Lupescu.

Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro